2

RESIPI HATI

Posted by Fiena on 1:06 PM
Muahahaha.....Seminggu dua nih keje aku duk layan novel...Pastu jadi pengulas tak rasmi..Seronok gak..Tapi aku ni takde bakat la nak jadi penulis novel..Sebabnye ayat aku nih lintang pukang...Teringat masa-masa zaman poli..Kalau ada keje berkumpulan mesti Zakiah yang wat ayat bek punye...Tugas aku plak taip apa yang die cakap..Kadang-kadang tak sempat nak catch up..Pastu bile suruh die ulang balik dah jadi ayat lain..hahahaha....Nak-nak kalau ayat yang kena translate..Lagi la susah...

Berbalik pada novel tadi...Heronya name Zuan atau nama penohnye Erdyzuan...Berbelit lidah koi nak nyebut..Heroinnya plak Adriana..Cam nama anak sedara aku tuh...Zuan ni muka die ala-ala korean or chinese sebab mata die sepet..Adriana plak orang sabah..So lebey kurang jela muka dorang ni..Dalam novel nih ada banyak resipi..Tapi banyak resipi western la...

Dorang ni berjumpa hanya 3 bulan dan Zuan ni melamar Ary..Then tros kawen...Kalau kawen awal-awal citer ni mesti la pastu ada banyak masalah..Adik Zuan ni Ermilza pernah jadi besfren Ary masa sekolah..Tapi jadi musuh disebabkan 1 peristiwa..So Emil tak suka Ary jadi akak ipar die dan nak balas dendam...Macam-macam jadi sampaikan Si Zuan ni tuduh Ary curang...Citer curang lagi..Tapi yang ni lagi dasat la..Sebab dah jadi suami isteri tapi still takleh caye pasangan die..Ary dihalau keluar rumah dan pastu banyak lagi tragedi yang jadi..Kalau nak taw kena la baca...Klik sini untuk tengok rupa Zuan yang dibayangkan oleh Si penulisnya..



Ramai yang fikir cinta datang semula jadi. Cukup kalau kita mencintai seseorang dan orang itu mencintai kita. Ada pula orang rasa cinta memerlukan petua dan harus diikuti supaya orang yang bercinta tidak kecewa.

Bagi Adriana, cinta itu seperti resipi. Perlu diikuti dengan peraturan tertentu dan cinta itu akan menjadi seronok dan sesedap resipi yang sering dicubanya. Namun selepas berkahwin Adriana barus edar cinta dan resipi itu sebenarnya tidak sama. Resipi boleh diubah sesuka hati oleh yang menciptanya. Tetapi cinta memerlukan dua orang yang berlainan jiwa dan rasa bekerjasama.

Pelbagai dugaan rumah tangga menyedarkan Adriana persamaan resipi masakan dan resipi rumah tangga hanyalah satu... iaitu kesabaran.

2 Comments

ZaKiAh HaMzAh says:

ek ehh...sempat lg nk mengumpat sy yeap??? hehehe...tjuk cter ke resipi hati 2? btw...terbitan ane erk? mcm besh jerk nihh...rase nk try cri...hehehe


alamak..tak taw la plak terbitan mne..terbitan yang x brape nk glamer..

Post a Comment

Copyright © 2009 .....PERIHAL TENTANG..... All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.