0

ARWAH ONCET vs TOWEL vs KUIH GUNTING

Posted by Fiena on 10:06 PM
Arwah Oncet
Dulu-dulu aku ada bela kucing...Kucing yang paling aku sayang ialah KIKI..Masa tuh aku form1..Sayang giler kat Kiki nih...Kiki ni tido dalam bilik aku..Tido atas katil aku..Kat ujung kaki..Bila dah pagi die akan gigit-gigit2 kaki aku..Tuh tandanya die suruh aku bangun..Tapi die dah mati sebab kitorang tinggalkan die kat Sri Damai..Masa tuh plak banjir besar..Aku rasa die mati sebabkan banjir tuh..Kucing kedua yang aku sayang ialah Oncet..Tiap kali nampak kucing yang kalernya macam Oncet mesti aku teringatkan die..Yang ni ske sangat main dalam plastik..Dan die paham bile orang panggil nama die..I miss my kucing...

ni kucing kat umah Tok Teh aku..ala2 oncet masa kecik

TOWEL
Keje aku tengah hari tadi tampal rama-rama pada towel...Mula-mula towel tuh diikat ngan reben organza dulu..Kemudian baru tampal ngan rama-rama..Towel tuh kaler purple..Kaler peberet Zakiah...(sowi r z..nme ko msuk gak dalam nih..) Agak penat jugak la wat benda tuh..Sebab wat sorang-sorang..Kira punye kira tak cukup la plak rama-rama tuh..Tak taw mana nak cari..Towel pon tak cukup 1..Padahal dalam sarung tuh kata ada 50..Mesti orang kedai tuh tak pandai kira...huhu..Towel ni untuk belah pengantin perempuan masa sambut menantu cousin aku nanti...


Hasil kerja tanganku

KUIH GUNTING
Tadi plak wat kuih gunting atau pon aku panggil kuih getas..(btol la kot ejanya camni) Yang ni pon untuk cousin aku..Nak letak dalam paper bag skali ngan bunga telor, nasi manis, pulut, gula-gula...Memang meriah la paper bag tuh..

kuih gunting yang belom siap

0 Comments

Post a Comment

Copyright © 2009 .....PERIHAL TENTANG..... All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.