0

ALKISAH : SWEET SOUR + DAN SEBENARNYA...

Posted by Fiena on 11:46 PM
SWEET SOUR by NASZ
baru je abis baca novel Sweet Sour hasil karya Nasz..Terbitan Jemari Seni..Novel ni dah lama dibeli oleh akakku yang tersayang..8 Nov 2010..Aku tak baca citer ni sebab adik aku Cik Salmah ni kate citernya tak besh..So memang berkurun
la duduk dalam almari...Nak dijadikan citer, aku terboring yang amat sangat sebab abang aku tengok badminton..Aku pon buka almari tempat tersimpannya novel-novel dari abad ke brape ntah..Belek punye belek nampak la novel tuh dan rembat untuk dibaca..Citernya sedap jerk..Sesedap strawberry..Memandai aje Cik Salmah ni kate tak besh..Nama heroinnya Lia,hero pertama plak Joe a.k.a Faizul dan hero keduanya Zarul..Nak citer sket pasal novel ni..Lia ngan Zarul ni dalam kategori bercinta tapi tak pernah declare..Bak kate budak-budak zaman skang ni 'Teman Tapi Mesra'..Mula-mula rasa suka pada watak Zarul ni..Tapi bile baca separuh rasa die ni pengecut + takde pendirian..Joe ni plak kategori player yang ada zaman jahiliah a.k.a zaman gelap..Die berubah jadi baik sebabkan Lia..Kalau nak taw citernya camne,kena la baca sendiri..Beli la dari Jemari Seni..

DAN SEBENARNYA
Ni bukan lagu Yuna taw..Tapi tajuk citer yang aku tengok petang tadi..Pelakonnya Sazzy Falak ngan suaminya sendiri Nazril Idrus..Citernye
sweet sangat..Nape sweet??Sebab dorang bertemu hanya dalam mimpi..Tak pernah sekali pon jumpa life atau pon terserempak..Nazril ni pegang watak Hariz iaitu doktor di hospital..Sazzy ni plak jadi Maira..Gadis yang baru putus tunang..Hariz ni pon dah nak kawen ngan awek die iaitu yang dilakonkan oleh Dynaz..Tapi awek die ni banyak hal la..Hariz selalu kena ikut cakap family awek die..Bila Hariz dan Maira ni tido je mesti jumpa..Siap boleh pegi dating lagi tuh..1 ari Hariz ni terpaksa ke luar negara untuk bekerja..Paham-paham jela waktu Malaysia ngan luar negara tuh tak sama..Jadi dorang sudah nak berjumpa dalam mimpi sampaikan Maira telan ubat tido untuk cari Hariz dalam mimpi die..Maira dimasukkan dalam hospital dan menjadi pesakit kawan si Hariz ni..Dari situ la Hariz taw yang Maira ni sememangnya wujud dan dalam mimpi Hariz, si Maira ni bagi surat dan mengatakan tolong halang die daripada bertunang ngan sorang mamat ni..Aku rasa korang pon taw ending die camne kan?The end......





0 Comments

Post a Comment

Copyright © 2009 .....PERIHAL TENTANG..... All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.