0

AZRIL...

Posted by Fiena on 12:55 PM
Azril....Dari semalam lagi nama tuh melekat kat dalam kepale hotak aku nih..Dan sampai skang aku still takleh nak buang nama die dalam kepale nih..Nape ye?Tulun-tulun....Tapi korang jangan salah paham plak...Mesti korang ingat Azril nih nama pakwe baru aku kan?NO...NO....NO....Tu adalah nama watak dalam novel yang aku baca semalam...Tajuk novel tuh adalah Tentang Dhiya..Karya Syud dari Jemari Seni...Sangat syok citer nih sebab citer zaman tengah study kat kolej..Tapi pas kolej pon ada la...Nama penoh die adalah Azril Mustaufi..Pelik kan?Heroinnye pula nama Dhiya Nurlisa dan die x suka orang panggil die Dhiya...Juz call him Lisa...

Dorang nih terpaksa kenal untuk siapkan kerja berkumpulan yang telah ditetapkan oleh pensyarah mereka..So dah takleh change group..Keje dorang asyik bertekak jerk...Bese la tuh kan..Si Lisa nih lsave nama Azril dalam henfon sebagai TauFuFa..Sebabnya die benci taufufa which is mean die benci akan makhluk yang bernama Azril...Banyak kejadian yang berlaku..Masing-masing macam ego dan susah nak mintak maaf..Sampai la Lisa nak ke Swiss untuk sambung belajar kat sana..

Terlalu banyak kebetulan antara Azril dan Lisa..Dan itulah yang dinamakan takdir..So sape-sape yang nak citer yang fun dan tak meleleh sila beli buku nih..Hati tak sakit..Malah boleh bergumbira lagi..Dan dalam citer nih pon ada tunjuk erti persahabatan...Sangat suka persahabatan antara Azril dan Taufiq..Agaknya orang laki nih memang macam dorang kot..Hanya yang rapat jerk boleh berkongsi sume masalah dan bagi pendapat..


0 Comments

Post a Comment

Copyright © 2009 .....PERIHAL TENTANG..... All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.