0

MIMPI...HADIRMU TAKDIRKU...

Posted by Fiena on 7:52 PM
Dah brape ari tak update blog…Bukan sebab bz ke ape…Tapi ntah la..Otak tepu + runsing…Banyak benda dalam pale otak ni…Susah nak delete..Kan bagus kalau idup kite ni macam komputer..Boleh delete,backspace,copy n paste…Atau pon remote control..Bley forward,rewind,pause n stop..Tapi hakikatnye idup mesti diteroskan walaupon ada banyak benda yang mungkin kite tak puas ati..Life must go on wheter u like it or not…Ewah…Speaking London plak cik fiena ni…

2 ari lepas aku ada mimpi sorang mamat ni…Wahhh….Hensem giler siot…Mimpi die jadi pakwe aku…Sangat-sangat seronok dan bahagie..Mamat tuh siap gadoh lagi ngan laki yang suke kat aku gak…Rasa cam bangga plak kan bile orang berebut kat diri yang serba kekurangan ni…huhu…Korang nak taw tak sape yang aku mimpi tuh??Tak lain dan tak bukan ialah lelaki melayu terakhir (bak kate ma aku la)..Its REMY ISHAK!!!!

Hahaha…Mesti korang ingat mamat mane ntah yang giler masuk dalam mimpi aku tu..Remy,saya bahagia sangat-sangat sebab awak sudi masuk dalam mimpi saya…Thanx ye!!

Pastu aku baru je abiskan novel Hadirmu Takdirku…Karya Alina Haiza...Kalau nak tengok pic watak-watak ni klik kat tajuk novel tu yerk..Citer die bagi pengajaran kat diri aku dan sume orang..Nama hero dalam novel ni wat kan aku rasa taknak baca..Tapi citer dia best..Mamat ni nama Wan Jeffrey..Heroinnye plak Farhana..Si Jeff ngok ngek ni anak Datuk..So korang paham-paham jela perangai die camne..Dia kawan ngan Hana ni sebab dia kena cabar ngan member-member die..Tapi last skali die jatuh cinta sungguh-sungguh dan die ego taknak ngaku sebab Hana ni tak kaya dan die keje kat kafe kolej si Jeff ni belajar..Ada 1 kejadian yang sebabkan dorang membenci 1 sama lain dan kejadian ni jugak la yang menyatukan dorang semula..Tapi kebencian tuh sebabkan campur tangan family Jeff..Dorang jadi mangsa keadaan gak la..Kesudahan ni best dan tak rugi kalau korang beli novel nih…Dan aku tak jatuh cinta pon ngan watak Jeff ni…Muahahaha..


0 Comments

Post a Comment

Copyright © 2009 .....PERIHAL TENTANG..... All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.