0

ENRTY TERAKHIR 2012

Posted by Fiena on 9:24 PM
Hello sume....Arini 31 Desimber 2012...Beberapa lagi jam dari skang masuk la kita ke tahun baru...Tahun 2013...Korang ada azam ke?Aku takde kot nak berazam sangat...Cuma berharap hidup aku lebih bahagia dan bertambah rezekinya....Lagi satu dipercepatkan jodohnye....Muahaha...Tiba-tiba cakap pasal jodoh...Padahal sebelum ni tak kisah sangat pon...Skang ni agak kisah sebab ramai dah kawan-kawan yang kawen...Tak nak la nanti tinggal aku sorang jerk...Semalam sorang lagi kawan 1 poli dah selamat mendirikan rumahtangga bersama pilihan hati dia...Tahniah untuk Apey dan Najwa...Semoga bahagia hingga ke akhir hayat la hendaknya...

Aku gerak ke sana lepas keje...Oppsss...Lupa plak...Aku import opismate...Incik Sepul...Ajak teman pegi sana...Nasib baik die nak teman..hehehehe...Kalau tak,memang tak pegi la aku ke sana...Pas abis keje sabtu tu kitorang makan siap-siap....Dalam pukul 3.30 kitorang gerak ke sana...Tido seremban semalaman...Aku menumpang umah Dayah...Sepul menumpang umah Apiz...Thanks a lot to both of you ye...Nak cari umah Dayah sampai sesat-sesat....kikikiki...Aku la yang bersalah..Malam tu Dayah bawak jenjalan kat ICT...Paneh gilak...Pukul 4 lebih baru balik umah...Sampi tertido kitorang ni dalam kete...Yang paling kesian kat Sepul la...Muka penat gler...Sori ye Sepul....Balik umah masing-masing takleh tido...Borak punya borak ngn Dayah tak sedar dah pukul 5 lebih...Ape lagi...Tido la..Pukul 9 baru bangun...

Pukul 10 lebih Dayah gerak ke bandar amik Boy plak...Padahal aritu janji nak gerak ke Melaka pukul 10 lebih...kikiki...Siap punye siap dalam 11.30 baru gerak...Aku follow Dayah...Tapi rasa macam berhemah la plak atas highway kan...So si Sepul ni pon pecut la sket..Tunggu dorang kat tol Simpang Ampat..Sampai umah pengantin time orang tengah ramai..Menunggu la kami sambil bergambar...Tapi bukan ngan pengantinnye...Kitorang yang syok sendiri...Dah siap makan sume, tunggu plak budak Zakiah ni..Zakiah sampai kerusi sume dah tersusun...kikiki...Nasib ko la Keyah oit..Dapat jumpa jap jerk ngan dia...Sangat tak puas..

Dalam pukul 4 gerak ke bandar Melaka plak...Menyusuri sungai sampai dekat bangunan merah...Patah kaki kot...Nak ikot 10 ribu langkah sangat kan...Sampai melecet tapak kaki ni ha..Tapi demi kawan-kawan aku gagahkan jua...hehehe..Muka Sepul masa nak balik ni memang kesian la...Muka penat gler..Pastu nak drive plak..Kitorang berpecah antara simpang KL ngan JB...Melambai2 dari kete...Sedih benonye masa tu..Ntah biler dapat jumpa korang lagi kan...Mekasih la korang sume...Untuk segalanya...Mekasih banyak-banyak untuk Sepul...Sanggup teman aku ni ha..Berpenat + Berpeluh + Berhujan...Sume ada...Sayang giler la kat ko!!!


kami dan pengantin











0

KELIRU

Posted by Fiena on 2:54 PM
Allooo...Bler tengok balik entry blog ni dah lama rupanye tak update...Sebulan lebih dah...Hihihihi...Malas nak mengarang skang ni..Lagi pon takde benda yang menarik tertarik nak citer...Ni pon sebab dah tak taw nak watpe...#Padahalkejebelambakjerk

Ni nak citer pasal keliru...Sape yang keliru?Ape yang dikelirukan?Bila jadinye keliru ni?Kenapa keliru?Jeng...Jeng...Jeng...

Dalam dilema kot..I'm on my way to throw jauh-jauh makhluk tu dalam otak + hati...Tapinye bler dah nak ok, makhluk tu macam nak dekat balik jerk...Ayark....Lebih kurang seminggu kot tak contact each other...Kemudian bermula ngan sesuatu benda...Kemudian lagi bermula balik peristiwa macam dulu...Makhluk tu ok plak...Dan kemudian macam rajin mencari aku...Macam je...Tak taw la betol ke tak...Kalau salah kang malu jerk...

Keliru ni plak bler adanye makhluk lain yang nak masuk dalam otak + hati ni..Acaner ni??Kadang-kadang rasa macam nuetral...Takde feeling kat mana-mana makhluk...Kadang-kadang rasa nak dua-dua...hahahaha...Tamak kan?Actually bukan tamak...Cuma keliru...Tak pasti...Kang ada wat keje giler cari makhluk ketiga...Amacam??Best gak tu...Tapi yang bezanye, makhluk yang baru ni tak taw lagi feeling aku ni..Nak bagi hint pon macam klaka jerk...Harap makhluk tu paham la...Sebab makhluk ni tak bape nak betol sangat...Hihihihi...So untuk makhluk yang baru ni, JANGAN selalu wat muka comel sangat...Sebab tu kelemahan saya...




0

BURFDAY and JAWAPAN

Posted by Fiena on 9:51 AM
Salam sume...Last update 23 September...Muahaha...Today is 25th October 2012...So i'm turn into 25 years old today...Tapi time ni blom kuar lagi dari perot...Tepat jam 10.50 pagi baru ler Nor Shafina Bt Mohamed Safian lahir...Thank you mom and dad...Kerana kalian aku idup kat dunia ni dah 25 tahun..Walaupon besday taun ni macam tak bape best...Tapi ada sorang sahabat ni kate,bersyukur la ada orang ingat besday awak...Yup...Awal-awal lagi dah dapat wish dari zakiah dan dayah...Besday in advance katenye..Takot tertido...hehehehe...Takpe la kawan-kawan...Awal ke lambat ke...At least u ollz ingat besday i...Taun lepas u ollz wat suprise kat i ollz masa dalam poli...Sangat-sangat terkejut and hepi...

Tepat kul 12 ada makhluk Allah ni wish skali ngan JAWAPAN...He's the first one actually...Walaupon jawapan die macam tak bape nak paham dan tak bape nak menjawab soalan pon benonye tapi saya terima seadanya...Dan saya nak awak taw, saya sket pon tak tergugat ngan jawapan tu hokey...Takde kesan pon kat hati ni..Sebabnye saya takkan senang-senang nak give up...Saya pon dah jadi macam awak sket-sket..Dah macam kering pon ada gak..Selagi status awak tak bertukar selagi tu saya ada harapan...Peace...

Hepi Burfday untuk diri sendiri...Semoga sentiasa di bawah lindunganNya...Dimurahkan rezeki...Dikurniakan kesihatan yang baik selalu...Sentiasa gembira...Tabah hadapi dugaan...

 



0

RUMUSAN UNTUK 5 MINGGU ~~

Posted by Fiena on 1:08 PM
Hallu...hahahaha....Pape pon jom gelak dulu...Nape nak gelak?Sebab dah lama tak update blog...Citer memang banyak...Banyak sangat benda yang berlaku lately...Ada yang epi..Ada yang sedey...Tapi nak citer yang epi jela..Yang sedey sume nak masukkan dalam tong sampah...Ok tak?Kite citer ape yang kite ingat jela yep..Sebab banyak sangat rasanye...

Raye dah abis..Dah seminggu lebey kot...hikhik...Masa raye tu memang takde feel la..Banyak sangat kejadian yang jadi...Baju tak best,biskut raye pon macam tak bape jadi,raye ke2 pon tak best sebab bersadai kat toilet maran...Bukan cirit-birit ok...My Daytona sakit...Agak lame masuk spital..Memang rugi la tak dapat beraya kat Mentakab..Sebab kat situ jela tempat yang kitorg nak beraya...Ni pic raye family aku..


Bulan syawal ramai la yang wat open house...Dalam masa open house tu ada la terjadi sesuatu yang tak diduga..Agak terkejut la..Tapi menggembirakan aku..Ni je yang aku nak petik..."Orang kate tepuk sebelah tangan tak berbunyi..Tak sangka plak tangan lagi sebelah ada dekat je.." Hmmmm...Kalau ada yang tak paham tu wat-wat paham jela..Tak leh berterus-terang sangat...Kang tak pasal-pasal kena marah..hihihi...

Syawal tu jugak la ramai yang berlumba-lumba nak dirikan masjid,bertunang...Congrats to all of you...Semoga bahagia selalu...Majlis yang sempat aku pegi masa Nut kawen dan Nat tunang...Hahahaha...Ni orang yang berlainan taw...Panggilan je sama...

Nut Tawen @N9

   Nat Tunang @Jengka 11

Dalam pada seronok-seronok tu ada lagi yang menyeronokkan...Dapat surat exam dari SPA...Exam tu minggu depan..29hb September untuk jawatan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat...Yang klakanye aku tersalah tengok tarikh...Ingatkan semalam...Nasib baik tak pegi semalam...hihihi...Harap-harap sumenye berjalan lancar...Ohh...Lupe...Besfren aku pon dapat panggilan exam ni...Sama-sama la kite usaha yep Cik Keyah...Doakan kami......



0

SENTAP MAK NOKS....

Posted by Fiena on 7:16 PM
Hellop...Tinggal beberapa hari je lagi kite nak sambut raya..Tapi feel raya still takde...Camne eh?Aku pon tak taw la nape..Persiapan dah banyak siap..Biskut raya dah siapkan 3 jenis..Ada 2 jenis lagi yang tinggal..Raya pertama tema coklat cair...Raya kedua tema ungu...Tapi dua-dua baju cam hampeh jerk rasa...huhuhuhu...

Petang tadi ada sesuatu yang menusuk di kalbuku...Dah lama tak lawat page orang...Then melawat la petang tadi...Tetiba nampak sesuatu...PICTURE itam putih...Congrats la untuk awak and isteri...Dah nak jadi papa pon...Sentap la gak hati ni...Bukan jeles ke apa...Cuma die dah dapat cari kebahagiaan die...Tapi aku still tercari-cari...Semoga korang bahagia la yep...Saya cuma dapat doakan dari jauh je..

Raya ni tak amik cuti pon...Cuti ngan apa yang diberi jerk...Sebab lepas raya nak kena cuti..Kawan and cousin kawen..Pasni ni kalau nak cuti gak kena unpaid leave ler...Sebab cuti pon dah abis..Ok la..Dah nak masuk waktu berbuka ni...Malam ni nak sambung wat biskut raya plak..Bubbye..



0

POSE....

Posted by Fiena on 10:50 PM
Hye allzz....Lama giler tak update blog...Ada la dalam 2 bulan...Bese la...Alasan yang sama akan digunapakai...Bz dan malas...Kalau nak ikot citer tu memang banyak...Tapi malas...Takde mood dah skang nk berblogging..

Bulan ni bulan pose...Tinggal 10 ari saje lagi pose...Persiapan??Baju raye takde lagi...Ada je yang nak sponsor tapi takmo la..Kasut raye ada, beg raye ada..Haaa.....Yang penting tepon raye dah ada...Lama dah simpan duit nak tukar tepon...Sampai jugak hajatnye...Lain yang nak dibeli lain yang dapat...Bese la tu..Idup aku memang camtu...Suka yang lain tapi yang lain dapat...Jarang sangat dapat apa yang aku suka...Macam gak orang...Eh....Silap topik dah ni..

Semalam dah beli barang-barang untuk wat biskut raye...Cadangnya ada 5 jenis..Tapi tak taw la kan kot-kot tetiba bertambah plak klu ada barang lebih..Malas la nak senaraikan jenis-jenis biskut tu...Nanti dah wat biskut tu baru kite tunjuk hokey...

Hokey la..Nak tido dah...Lemau jerk rase...Macam rindu kat orang jerk ni...Bubbye..



0

KAWAN vs "KAWAN"

Posted by Fiena on 9:04 AM
Halluuu....Its been about couple of weeks tak update blog...Bz lorh skang ni..Maklum le uruskan keje sensorang..Haish..Tapi benefitnye tetap sama..Takde yang berubah...

Arini pagi-pagi dah nak update blog sebab semalam memang ingat nak update tapi ada plak yang mengganggu..So nak corat-coret la kat sini sket..Nak citer pasal ape ye?Banyak benonye citer..Kebanyakannye yang agak sdey la..Huhuhuhu...Hmm...Kite citer pasal kawan la dulu...Rasanye a few of manusia-manusia ni sume tak paham maksud sahabat..Pastu bila something jadi mula la nak menyalahkan orang lain..Tak nak komen lebih-lebih la pasal ni...Takot diri aku sendiri pon sebenarnye ada salah tapi tak nampak..

Skang plak dalam proses lupakan orang..Rasa baru je lagi hilangkan nama orang dalam pale otak ni..Tapi skang kena wat lagi...Hahahaha...Cian sungguh sapienah ni..Selalu suka ngan orang yang salah..Tapi yang kali ni tak susah sangat kot.. Sebab baru je lagi kan..



0

KOSONG...

Posted by Fiena on 9:24 PM

Kini aku bangkit
Membuktikan yang ku tak sakit
Dengan segala perit yang kau berikan
Kini aku pantas berjalan
Bergerak ke hadapan
Dan akan ku buktikan
Siapa diriku yang sebenar

Ni sebahagian dari lirik lagu Kosong..Ala..Yang Najwa Latif nyanyi tu...Lagu ni ok la sket dari cinta muka buku tuh...hehehe...Peminat Najwa Latif jangan marah ye...Terutamanye besfren aku..Si zakiah tu ler..Aku ngan dayah ni memang tak bape minat ngan dak Najwa ni..Kitorang prefer Yuna dari Najwa..Tapi zakiah ni selalu la nganjing lagu Yuna yang 'ini tidak adil...tidak adil'..Dia kate nak adil pegi la mahkamah...hehehe...Klaka jerk makcik tu...

Tapi bukan tu yang aku nak citer skang...Cuba tengok lirik lagu Kosong tu betol-betol..Besar maknanye tu untuk seseorang yang down dan nak up balik..Selama ni aku taw nyanyi jerk..Arini tetibe rasa nak tengok lirik die betol-betol..Sebabnye aku menjumpai sesuatu..Tarikh orang tu buka muka buku baru adalah tarikh lahir aku yang ke 23..Masa tu aku kat KL..hurmmm..

Tak nak fikir jauh-jauh dah..Sebab rasenye aku epi camni walaupon ada la kejelesan sket..Aku pon ada kawan-kawan yang rajin layan perangai buruk aku ni..Kat ofis memang mental la sebab budak-budak ofis memang bley geng..Kat umah mental kalau ada adik aku..Kat YM plak mental sebab CF ngn zakiah and dayah..Kat BBM pon bley mental..hehehe...



0

AAK...

Posted by Fiena on 8:46 PM
Arini dari pagi lagi dah menyakitkan jiwa raga ati perasaan aku..Sebabnye asyik terjumpa ngan driver yang bawak kete slow giler lah...Dah taw pagi-pagi ni orang rushing nak pegi keje..Dia boleh plak bawak kete macam makan angin tepi pantai tuh...Berangin-rangin jerk ati aku nih...Hahahaha...Patotnye ari jumaat ni kena la bersabar...Senyum sokmo...Tapi aku tak pon...

Pastu ada la plak sorang mamat kat bbm ni tegur..Benonye dah 2,3 kali gak la duk tegur aku...Time mood aku elok aku layan la..Time takde mood memang la jawab nak tak nak jerk..Huhuhuhu...Tak layan teros kang kata kite ni sombong plak kan..Nak dijadikan cerita la..Dia tanya aku ni dah ada boypren ke blom?Aku jawab le takde...Dah memang takde kan?Pastu tetiba nak kata aku ni memilih sangat...WTF la....Ko tak kenal aku,suka suki cakap aku camtu..Aku pon sound jela camtu..Dah tu tetiba nak kata kena terima teguran orang,jangan ego sangat...WTF lagi..Apa kena mengena ego ngan teguran orang ngan jawapan aku tu??Aku cakap benda yang betol aje..Then tetiba dia kata "saya bukan nak jadikan awak gulfren saya pon..Saya dah kawen"...ADA AKU KISAH??Aku ke yang tersua-sua nak bbm ngan ko?Bukan aku yang cari pasal pon..And then dia remove aku...WHATEVER....Aku pon tak hadap nak berkawan ngan orang macam ko la...Bangga sangat la tu jadi manager??Eja MANAGER pon salah..


Itu salah satu pantang larang aku..Paling tak suka orang yang tak kenal aku tapi judge aku macam-macam..Apa akan jadi kalau benda yang sama berlaku kat korang or orang yang sibuk duk judge orang tu?Sakit ati tak?By the way,aku tak la memilih sangat cari pasangan..Tapi pengalaman yang lalu buatkan aku rasa aku perlu memilih sket la..Bukan la nak cari yang kaya sangat..Tapi at least idup die dan keje die tu dah kukuh...Boleh jamin masa depan aku kalau aku ditakdirkan ngan dia......

0

SUPRISE COMMENT

Posted by Fiena on 9:55 PM
Yelloowww....Tetiba datang rajin nak update blog skang ni..Hahahaha...Bese la kan..Kena ada mood nak update citer nih..Tu pon kalau ada citer nak update..Kalau takde memang takde update la kan...Ape punye banyak takde daaa aku nih...

Nak citer sesuatu yang mengejutkan la dulu...Pas sign in blog nih, aku tetiba nak tengok komen-komen yang dulu punye kat sume entry ni...Pastu ada 1 komen yang tak dijangka...Tarikh komen tu 5 bulan yang lepas..Tapi skang aku baru perasaan...Betapa lamanya tak update and jenguk blog ni..Memang suprise giler la tengok komen..Dan aku rasa aku taw sape yang tinggalkan komen tu...Orang yang dalam entry tu...By the way En Komen, saya dah lama taw tarikh awak nak menikah sebelum awak rajin sangat nak komen entry tu...Dan saya tak rasa pon nak pegi or tengok awak dari jauh..Tak pernah terfikir...Apa yang saya fikir ni sume adalah takdir...Pape yang kite pernah cakap or buat dulu Tuhan ada untuk membalasnya...Nak tengok tak komen tu? Kat bawah ni yep...





0

AFTER 5 MONTH

Posted by Fiena on 5:27 PM
Wahhh...Betapa lamanya tak menjenguk blog nih...Tetiba tengok layout die dah lain..wakakaka...Dah 5 bulan x update...Nape tak update??Sebab not in mood to corat-coret...Dan tengah duk mengarang-ngarang ayat laptop plak bley padam...haiyoo...Nasib baik tersimpan dalam draft...Tak yah nak karang balik...

Sebenarnye banyak yang terjadi...Yang bestnye pergi melaka dengan zakiah ngan dayah..Melawat baby adam iaitu baby kepada juwita dan zaid...Dah jadi mak orang dah kawan aku sorang tu...Pastu ada la terjadi kes yang agak menyakitkan ati antara kawan-kawan yang sebelum ni rapat..Tetiba disebabkan 1 gambar nih jadi tunggang langgang persahabatan kitorang...Okey...Tak mau citer lebih-lebih...

And then Selamat Pengantin Tak Berapa Baru untuk seseorang...Kawennye tahun lepas but tahun ni baru aku dapat taw...Semoga berbahagia la...Dengarnya dah pening-pening bininya tu...Sangat jeles bila taw perkara ni jadi...Bukan jeles apa..Jeles sebab dia dah berbahagia...Tapi aku still lagi mencari...

Thanx to Mr BBM sebab faham apa yang aku rasa...Tak jemu-jemu layan perangai buruk aku nih...Still kawan ngan aku even aku selalu cari pasal...hehehehe...Sorry ye MU5...Wa salute sama lu...

Okey...Nak balik suda...Bubbye...



Copyright © 2009 .....PERIHAL TENTANG..... All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.