0

MR POPO dan MR LALA

Posted by Fiena on 9:03 PM
Weee.....Cam tak caye je skang ni..Nape?Yela...Skang dah kena start wat report,majuk-majuk,pegi dating,bermesej-mesejhan..Rasa macam malas pon ada benonye..hehehe...Gatai betol la..Masa single nak kapel...Masa kapel nak single..Tu la lumrah idup...

Mesti korang tertanya-tanya kan sape tu MR POPO dan sape tu MR LALA??

Kite start ngan MR LALA dulu la..MR LALA is my new ehem-ehem...Lala is short form from LANCER..My Lancer's name is Ayie..Tu orang panggil die la..Nama betol ada la..Aku kate kat Zakiah nama die macam nama kampung..hehe..Jahat betol..Tapi Zakiah kata takde la kampung pon..Ada nama lain yang lagi kampung..Tapi aku takleh sebut la kat sini kan..Nanti jadi kontrobasi plak..yuhuuu

Jom kite citer pasal MR POPO plak..Tapi Popo ni aku takleh nak citer banyak sebab aku pon tak taw sape die benonye..He is my dream guy..Seorang yang baik,agak pemalu gitu,comel (pada pandangan aku la..)..Dan yang paling penting die boleh tarik aku untuk teros pandang die tanpa jemu dan bosan...Ewahhh...Tapi masalahnye dah sah-sah aku ni tak layak ngan die..Sedihnye.....





0

BERCHENTA vs BERKAPEL

Posted by Fiena on 12:15 PM

Ape beza berchenta ngan berkapel??Pada pandangan korang ada beza tak?Pada aku macam takde beza..Kalau dah berchenta tuh mesti la secara automatik kite berkapel..Or ada ke manusia-manusia ni yang berchenta tanpa berkapel?Kapel tuh macam menaiktarafkan hubungan dari status single ke girlfren or boyfren orang..Camtu la kot..Pastu masa berkapel tuh la kite perlu berchenta..Tapi ada je yang berkapel tanpa ada feel pape pon..Juz want to try test..huhu

Aku plak dah alami dua-dua frasa tuh..3x baru cukup syarat...hehehe..Dan 3x tuh jugak la aku down..Tapi rasa macam dah lali..Kite yang amik risiko nak berchenta so kite kena la siap sedia trime segala yang akan berlaku..Contohnye family tak setuju,pasangan kite curang,atau pon tibe-tibe pasangan kite tuh hilang tanpa dikesan..Aku ni mulut jerk kate serik..Tapi dalam ati rasanye tak serik pon..Yela..Takkan nak tunggu jodoh datang bergolek depan mata kot?Kena la usaha sket..

Dan aku harap untuk yang ke4 ni berjalan ngan lancar la walaupon aku sendiri rasa ragu-ragu..Untuk sahabat sejati aku,thanx la sebab bagi banyak nasihat yang boley buka mata aku ni..Last skali bak kate pepatah,kalau takot dilambung ombak,jangan berumah di tepi pantai..Tapi umah aku takde pantai pon..Ada tali air jerk..Tuh pon jauh sket..huhu..



0

FALLIN' IN LUV WITH......

Posted by Fiena on 12:12 AM

Skang ni dapat melalui ari-ari yang tenang...Mungkin aku dah dapat terima segala suratan takdir idup aku ni..So i'm quite happy for him la...My handphone dari dulu lagi kurang bunyinya..So takde beza sangat la..I still have my luvly bestfren..Pape pon yang jadi die sentiasa ada kat aku..Thanx for everything sahabat..I really-really appreciate that..

Tapi skang timbul masalah baru la plak..Sebab aku rasa aku dah jatuh cinta la...Ayoyo...Cepat sangat ke??Tak kot...hahaha...Setiap kali kuar nak pegi keje,balik keje,nak pegi bandar mesti nampak..Sakit jiwa betol la...Dah memang gila bayang + angau tahap cipan ni..Nak pegi terkam kang takleh plak..Bukan calang-calang orang boley pegi kat die tu..Harap-harap aku boley bersabo dan cuba dapatkan die..Jangan putus asa fiena...U can do it...U go gurl!!

Korang nak tengok tak die tu?Aku ada amik gambo die..Malam-malam mesti tengok dulu sebelum tido..Siap boley bawak dalam mimpi lagi..Dasat sungguh penangan die tu...Sila tengok yep...






























0

LELAKI...PEREMPUAN...SUAMI...ISTERI...

Posted by Fiena on 12:48 PM
Hai sume...Bosan betol arini..So aku buka le harian metro kat internet ni...Baca punya baca...Pastu buka plak forum yang selalu aku tengok ni..Kat forum ni macam-macam ada..Pasal artis,masalah cinta,peribadi,negeri..Sume ada la...Tapi ape yang aku nak citer kat sini bukan pasal gosip-gosip murahan yang aku selalu baca tu..Tapi pasal dunia sekarang..Pasal lelaki dan perempuan..

Semalam dalam harian metro tuh ada tulis seorang bapak dan anak kena dakwa sebab ada hubungan sumbang mahram..Sampai ada 3 orang anak!!Giler betol la dorang tuh..Yang si anak tu tak geli ke??Ngan bapak sendiri..Kalau die tak suke mesti awal-awal dah wat report..Ni tak..Sampai ada anak..Cian anak-anak tuh..Taktaw ape status dorang..Kalau anak tu lelaki tak la terok sangat..Kalau perempuan??Camne nak kawen nanti?Si bapak pon bengong gak..Patotnye lindungi anak die..Ni tak..Die plak yang jadi setan..

Arini plak sorang perempuan tuh kena tikam ngan gunting oleh bekas suami die yang giler talak..Memang giler betol la..Yang ni rasanye die pernah nampak bekas isteri die duk wat benda tak senonoh dalam kete..Tu pasal la yang ngamuk sakan sebab die nak rujuk tapi bekas bini die takmo..Dua-dua sama bodoh..

Kat forum tadi ada citer yang perempuan ni selalu kena belasah ngan laki die..Anak dah ada sorang..Baru setahun..Tak lama lagi mesti anak die plak yang jadi mangsa..Masalahnye perempuan ni macam tak bersungguh plak nak jauhkan diri dari laki die..Die kate dah tak sayang,dah tak nak ada anak ngan laki ni..Tapi tak nampak pon yang die sedang wat sesuatu..Ramai ahli forumer yang marah..

Benda-benda camni la yang watkan ada segelintir perempuan termasuk diri aku sendiri rasa takot + fobia nak kawen..Takot tersalah pilih..Tapi tak sume laki camtu kan?Nak memilih sangat pon tak boley..Entah la...

0

INDAH...

Posted by Fiena on 12:30 PM

Hari ahad yang indah dan tenang ni aku mau relax-relax je kat umah..Tengah syok-syok tido pagi tadi ada plak gangguan yang memecah gegendang telinga ni..Mak aku ler suruh bangun nak pinjam duit..Dah kena bangun..Ingatkan ari ahad bley la bangun lewat sket...Tapi takpe sebab ada hikmah di sebalik kena bangun awal tuh..Aku dapat tengok citer Ram Pom Pom..Citer tuh wat kat poli kesayangan aku..Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin Perlis...hehe..Rindu giler bler tengok keadaan poli tuh..Kat situ la aku kenal Geng 13..Kenal diri sendiri,idup berdikari..Macam-macam la..

Dah abis citer tuh baru le aku pegi mandi..Busuk betol anak makcik ani ni...Tapi bukan selalu kan??hehe..Kul 11.30 baru ler breakfast..Agak sakit gak la perot ni sebab malam semalam makan steamboat jerk..Tengah hari ni plak ma masak mi sup..Malas makan nasi..Dah lama gak tak makan mi sup yang mak aku wat..Bau pon dah menyelerakan..

Tahun ni agaknye ada pakatan berkawen reramai kot..Banyak nau kad kawen kad umah aku ni..Kawan-kawannye lain,sedara maranye lain,jirannye lain...Bak kate abang aku merangkap jiranku itu 'ari-ari tengok picture rodong-rodong bina masjid..aku ni ntah bile la??'hehehe...Sori ye bang..Copy paste your status..Tu la..Tak mencari mana nak dapat..Kan?



0

TERKEZUT MAK!!!

Posted by Fiena on 10:27 PM
Ari ni aku dapat satu kejutan dari orang tersayang...Memang besh giler ar kejutan die tuh..Bikin aku punya jantung copot..Terima kaseh banyak-banyak..Rasa nak melompat je bila taw..Bukan selalu dapat kejutan ni kan?Dan disebabkan kejutan tuh la mood aku teros berubah..huhu

Kat opis plak tak banyak keje minggu ni..So di kesempatan itu la aku menculik laptop dan broadband Cik Salmah untuk di bawa ke opis..Hilang la kejap kebosanan aku tuh..Tapi maybe sampai akhir bulan ni je kot..WJP 830 pon akan diangkut juga ke sana..Suka la tuh WJP nak jadi orang KL smule..Dan pasni si Suria plak menjadi mangsa aku...Vroomm...

Seronok dengar dak opis dapat interview keje kat gomen..Murah rezeki die..Pagi-pagi lagi orang yang interview tuh tepon bagitaw interview pertama dah lulus..Datang untuk interview kedua plak..Semoge awak dapat la keje tuh yerk..Bagi la sket badi tuh kat saya...hehe



2

MAK SERAM NOK...

Posted by Fiena on 9:32 PM
Pernah tak korang-korang sume terfikir sesuatu yang korang takkan sangka akan terjadi?Contohnye korang menang peraduan pastu dapat kete VIOS...Tu salah satu contohnye la..Ape perasaan korang masa tu?Pada diri aku sendiri la,aku taktaw ape yang aku rasa..Mesti perasaan tu bercampur-campur..

Skang ni pon perasaan bercampur-campur...Benci ada..Lawak king pon ada..Kalau kite dah takde pape ngan seseorang tu secara automatik die pon takde hak nak sibuk-sibuk pasal kite lagi kan?Makne kate suka ati kite la nak wat pape or suka kat sape-sape pon kan?Kalau kite ada yang lain pon,kite bukan curang..Tu dipanggil pengganti..Tapi bagi diri aku bukan senang nak cari pengganti..Banyak benda nak kena fikir..

Yang lawaknye plak,ada sorang sahabat baik aku ni wat citer lawak plak kat aku..Tengah syok-syok makan nasi goreng pagi semalam bley plak die wat lawak..Lawaknye disambung hingga pagi tadi..Tapi bila dah lame-lame lawak tu menjadi sesuatu yang menakutkan aku..huhuhu...Tak pernah aku terfikir sebegitu rupa wahai sahabatku!!Cuma doakan segalanye yang terbaik untuk aku...Andai itu takdirnya.............


TAPI STILL SERAM...



0

SESUATU YANG TAK DISANGKA...

Posted by Fiena on 3:02 PM
Fiyuuhhh.....Ari sabtu adalah ari yang amat tenang sebab keje pon tak banyak kat opis..Boleh bersenang lenang la sket..Duk borak-borak jerk..Kul 1 pon chow balik..

Tapi tak balik umah teros pon..Pegi kenduri kawen kawan satu sekolah..Kawan aku tu lelaki..Die nikah minggu lepas dan minggu ni wat kenduri sambut menantu la plak kat umah die..Tahniah untuk Ikhwan dan Qistina..Semoga bahagia hingga akhir hayat ye...

Tengah best-best makan tu nampak plak sesuatu..Hilang selera rasa..Nasib baik ada kerabu mangga yang sedap tu menjadi penyelamat..Lega sket..Masa tu memang pikir nak makan cepat-cepat teros balik umah..Tak suke sangat tengok..

Semalam pon ternampak sesuatu..Tu la gigih sangat tengok..Kan dah padan ngan muka sendiri..Tapi ape boleh wat..Tak mampu nak wat pape pon..Harapnye sesuatu tu tak betol la..Tak la menaruh harapan tapi cam punah sket la...huhu



0

SUMTHING ABOUT......

Posted by Fiena on 8:00 PM
Elloooo....Skang macam dah malas nak update blog...Bukan sebab dah malas nak berBLOG tapi sebab penat..Bila balik umah rasa malas nak online lama-lama..Buka facebook pon untuk tengok notification jerk..Kalau ada wat la pape yang patot..Kalau takde tutup jerk teros..huhu

Ahad aritu dah pegi ujian bertulis MPK...Cam hampeh jerk..Punye la ramai orang..Dalam 10 ribu ada kot..Jawatan ada 24 jerk..Ntah-ntah dah ada calon pon...Pastu Selasa plak pegi interview PKNP..Harap-harap ada la rezeki kat situ...

Skang ni mood sentiasa berubah-ubah...Sebabnye jeng-jeng-jeng...hehehe...Lu pikir la sendiri!!!

2

MACAM-MACAM ADA....

Posted by Fiena on 8:47 PM
Minggu ni minggu yang menyerabutkan kepala...Bukan sebab banyak keje..Tak taw la..Banyak benda ada dalam otak ni..Orang-orang kat umah aku ni dah sakit telinga dengar aku MENSUMBANGKAN lagu..Tension sangat-sangat...Rasa cam nak lari jerk dari kuantan ni..Takmo jumpa sape-sape untuk beberapa lama...

Semalam dapat surat interview dari PKNP dan surat untuk hadiri ujian bertulis dari MPK..1 hari dapat dua surat sekaligus..Ingatkan wakenabeb jerk..Rupa-rupanya betol la plak..Pening dah pale pikir nak hafal ape ni..Dah la tarikh dekat-dekat..Banyak benda nak kena study..Tapi aku bersyukur giler la sebab aku terpilih...PKNP tu untuk jawatan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat..Jawatan yang sesuai ngan diploma aku ni...Tapi kena banyak sabo dan kuat semangat la..Yang MPK tu plak untuk jawatan Pembantu Tadbir..

Tengah duk pening-pening pagi tadi ada plak sumthing yang agak epi..Tersenyum la gak..hehe...Seronok tengok orang senyum kat aku..Kite pon tumpang gumbira le...

Tengok citer Nora Elena tadi rasa cam sesuatu..Sebabnye Seth ngan Nora tu dah baik..Aku rasa sesuatu yang sakit...Sakit sebab aku tak camtu kot...huhu..Tapi cepat-cepat aku buang perasaan tu..Aku takmo la pening-peningkan pale pikir pasal sesuatu yang takkan jadi milik aku lagi..No more berchenta la untuk aku...Yuhuuu





Copyright © 2009 .....PERIHAL TENTANG..... All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.