0

JENJALAN CARI PASAL

Posted by Fiena on 9:45 PM
Huarrgggh.....Skang ni aku sedang menikmati air milo sambil buke FB dan YM..Milo adalah perkara yang paling diutamakan apabila aku sedang menghadapi masalah gastrik..Dah 3 ari duk kena gastrik..Nasib baik tak brape nak kronik..Oleh itu aku kena sentiasa memastikan perot aku ni tak kosong,,Sentiasa berisi walaupon hanya segelas air...

Jumaat ritu aku pegi Johore..Naik bas pukul 12.30 tengah hari dan sampai sane dalam 4.30 petang..Ari khamis tu aku dah mula sakit perot..Tapi bukan sebab gastrik..Sebab bendera jepun naik..Aku ni kalau tak kena senggugut memang tak sah..Zaman-zaman sekolah takde plak nk senggugut bagai..Dah makin berumur ni makin menjadi-jadi plak senggugut tu..Aku bangun pagi kemas-kemas dapur,sidai kain,sempat makan roti je pastu tros sambung tido smule ngan air panas dalam botol untuk tuam perot..Pukul 3.00 baru bangun sebab nak tengok Marimar..keh3..Malam tu plak sakit sambung smule..Sabo jela..

Ok..Citer kat Johore plak..Kitorang tido kat dalam bandar JB tu..Dekat je ngan City Square..Bapak aku ni memang suke tido dalam bandar..Sebab senang nak pegi merayap..Dah la jat JB tu susah nak perking kete..Tibai jela parking kat tepi jalan..Malam tu pegi jalan-jalan kat Danga Bay..First time aku jejak JB masa umur 12 tahun,pastu 18 tahun,kemudian 24 tahun..Kira 6 tahun sekali la..Umur 30 tahun nanti ngan sape la plak aku nak pegi yerk..hehe

Esoknye plak tengah-tengah mandi letrik plak takde..So aku mandi dalam gelap..Nasib baik nampak sume..Pastu turun pegi jalan-jalan kat City Square..Masuk kedai tengok banyak la plak ada sale..Tapi untuk orang yang takde duit macam aku ni mampu tengok jela..huhu..Pastu masuk la PDI..Alamak....Banyak giler sale..Ma pon offer la kalau nak beli pape..Serba salah gak..Tapi memang memerlukan sesuatu untuk dibeli..hehe..So aku pilih jeans..Bapak yang bayar guna kredit kad..

Balik tu lalu jalan yang aku rasa aku tak pernah lalu pon..Nampak la Hospital Permai..Terase nak pegi melawat orang yang dikenali kat situ walaupon orang tu tak kenal aku..Mesti die terkejut kalau aku pegi tengok die kan??Tapi disebabkan aku ngan family dan tak nak dorang salah paham, aku pendamkan aje..Aku teringin sangat nak bercakap ngan die..Keluang Man dan Tiong Man mesti idup susah kat situ kan??

* Dan tiba-tiba aku rase alangkah bagusnye kalau aku tak pernah taw tentang sesuatu 'perkara' yang wat ati aku gundah gulana.....





0 Comments

Post a Comment

Copyright © 2009 .....PERIHAL TENTANG..... All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.