0

POSE + BESDAY

Posted by Fiena on 7:03 PM
Hye sume....Isnin ni kite dah nak start pose...Alahai...Dah nak masuk bulan ramadhan dah...Sekejap je rasanye tahun ni...Tup-tup pose...Pastu Raye...Pastu masuk bulan 10...Umo pon makin meningkat...yuhuuu...

Pose tahun ni macam tahun-tahun lepas gak la...Bertiga je kat umah...Kadang-kadang berdua je...Balik keje pasti aku akan shopping kuih-muih kat bazar ramadhan...Tahun ni port aku kat tepi stadium...Sebabnye dah keje kat lain kan...Tahun lepas selalu singgah kat tepi Giant...Tapi yang merunsingkan aku ni adalah nak parking katne??Dah sah-sah le parking penoh...huhu...Pastu jalan mesti jem lagi terok dari skang....Sabau jela Fiena....Tahun lepas sambut raye wif sumone...Tahun ni pon wif sumone...Tapi orang yang berbeza la...Berbeza sangat-sangat la....

So gaji pasni akan ku simpan dan jaga lebih rapi untuk shopping raye + duit raye untuk anak-anak buah dan sepupu-sepapat...Baju raye dah ada sepasang....Mau cari lagi sepasang...Encik Dear, boley tak sponsor satu baju raye kat kitee?hehehe....Aritu dear ada pelawa kan?Tapi kite segan la...Dalam ati tuh nak sangat-sangat...Atau pon dear nak bagi hadiah besday sebagai ganti?Besday kite kan selang dua ari je...Jimat la duit dear sebab boley sambut skali....yeahhh....Cam seronok jerk tahun ni kan?

Masuk bulan sepuluh, ada sorang lagi Geng13 akan melangsungkan perkahwinannye dengan orang yang tersayang....Semoga segalanye akan berjalan dengan lancar la ye Zakwan dan pasangannye...Insyaallah kalau takde aral yang melintang patah membujur lalu Shafina ni akan sampai nun di utara sana...Tanah tempat ku menimba ilmu dan berjumpa ngan Geng13 yang tersayang....Perlis!!!Here i come!!!



0

BBQ + BESDAY AINA

Posted by Fiena on 10:39 PM
Errkkk.....Alhamdulillah...Kenyang perot suke ati aku arini...Tadi baru je sudah wat BBQ dan sambut besday anak sedara aku iaitu Ainnatul Humaira...Kite sume panggil die Aina...Kadang-kadang umi die panggil Maira...Ikot suke la nak panggil die ape pon sebab name die panjang...hehe...Dari pukul 6 tadi dah sibuk-sibuk siapkan sumenye...Idupkan api,cari kayu la,tikar la...Aku plak last minit kena pegi kedai beli tomato untuk wat air asam...Pastu disuruh plak beli durian...Sepanjang idup aku ni ini la pertama kali kena beli durian sendiri...Klaka pon ada,malu pon ada gak sebab tak reti nak pilih...Last-last pilih yang cun-cun...Bile dah jumpa,cari lagi yang lagi elok...Kononnye nak pilih yang terbaik...Tup-tup durian yang dicop tu orang len dah sambar dulu..So terpakse la pilih yang len...Nasib baik durian tu ok...

Tengah makan-makan durian Dear call plak...Tanya aku tengah watpe...Aku kate tengah makan durian...Die teros wat bunyi WEKKK....Bukan sedap pon...Aku kate tak sedap bagi orang yang tak suka...Lama pastu die call balik...Dengar die ngadu sebab bos suruh masuk keje esok...Padahal mula-mula kate masuk jap je...Dah plan nak pegi dating...So terpakse la cancel...Kena la dengar die bebel-bebel tu...Cian plak...Dah seminggu kite tak jumpe Dear...Tapi takpe la...U kan nak cari rezeki...Die kate rugi sangat-sangat tak dapat join malam ni dan tak dapat kenal ngan family aku...Masa masih panjang Dear...Tapi tu pun dengan izin Tuhan...

Pas balik keje tadi singgah ke Kuantan Parade nak cari hadiah untuk Aina ni la...Cari la tedibear...Dah jumpe yang berkenan, nak pegi bayar la...Tengok-tengok ramai giler yang tengah beratur...Macam sok ari raye plak...SOrang-sorang shopping baju untuk anak macam ari esok tuh dah takde...Raye lambat lagi...Pose pon belom...Sejam jugak la aku beratur nak bayar...Rasa nak pengsan pon ada sebab lapo...Sabau aje le.....



2

MOOD TERBANG MELAYANG~~

Posted by Fiena on 8:30 PM
Salam cik blog...Arini kite takde mood sangat-sangat...Macam-macam perasaan ada kat dalam ni...Tapi yang paling banyak sedey la...Sedey nape??

Pertama kite sedey sebab setiap kali kite couple mesti dia takleh nak percaya kat kite...Nape ye??Kite ni muka penipu ke?Dari dulu sampai skang mesti si dia tuh ada masalah nak percaya kat kite...Kite cuma cakap benda yang jujur...Kite pon tak nak tipu-tipu dia...Nape benda ni slalu jadi kat kite ye?Kite heran sangat-sangat...Kite ni tak layak ke untuk dipercayai?Teruk sangat ke kite ni?Kite bukan jenis yang suka curang...Kalau kite dah suka orang tuh,orang tuh jela dalam ati kite...Kite dah tak ingat pon bekas-bekas tupperware tuh sume sebab kite dah ada dia...

Kedua plak sebab orang lain yang wat hal kite pon terlibat skali...Ngan kite skali kena...Jahatnye sangat ke kite ni?Kite takde niat pon nak wat camtu...Maaf sangat-sangat kalau terasa...Memang kite ni berat mulut...Kite susah nak cakap...Kalau time kite moody lagi la payah kite nak cakap...Nak wat camne...Dah kite ikot perangai orang tuh...

Skang ni kite rasa nak lari je dari Kuantan nih...Biar sume orang boley idup senang...Takde yang terasa,takde yang marah-marah lagi...

1

MY DEAR TAK MAKAN DURIAN....

Posted by Fiena on 9:23 PM
Huwaargggghh.......Sangat bosan la arini kat opis..Dah la takde keje...Boyfren plak sibuk + tido..Really-really need a LAPTOP rite now...Dapat dengar lagu pon dah ok..Bukan nak watpe sangat pon..

Petang semalam pegi round-round da world wif My Lancer...Saje pusing-pusing makan angin..Nak sangat pegi lepak pantai..Macam la kat ganu tuh takde pantai..Ye-ye ajak pegi Pantai Sepat..Sampai situ adakah die teruja tengok pantai tuh?Die kate pantai tuh lawa...Aduhai...Memang ok la sket dari dulu kan..Dulu banyak taik lembu..Skang ni dah takde sangat la...Udara pon nyaman...Waktu balik tu lalu la kat tempat orang jual durian..Tibe-tibe mamat ni wat muke kerut-kerut + nak muntah..Aku tanya la nape?Die kate busuk la bau durian..Nak muntah..Dah aku tergolek-golek gelak dalam kete...Sori la dear...I rasa klaka sebab U bley la join ngan my besfren Zakiah and Farhan anak sedara i...




Masa nak kuar tuh ma tengok la mamat ni kat pintu dapur..Nape kuar kat pintu dapur??Sebabnye kete kancil die tuh bising beno...Lancer simpan kat umah sebab baru basuh..Takot sangat kotor kete die tuh..huhu...Tapi aku tak perasan akak aku pon tengok skali..Dah kantoi die merokok...Kena potong markah....hwah hwah hwah....Tuh memang kelemahan beso U la dear...Bak kata U rokok tu teman paling rapat..I ni tah yang ke berape la..Mane U nak letak kancil,lancer..Pastu ada ati nak beli moto plak...Dari U beli moto baik U belikan I kete...kikiki...Senang I nak pegi keje..Tak payah pinjam kete abah lagi...Agak-agak I rasa rindu teros I pecut pegi jumpe U....yuhuuuu...

0

TORPEDO dan CINTA KONTRAK

Posted by Fiena on 6:40 PM
Hey ya....Setelah sekian lama tak menjenguk blog kesayangan aku ni arini jenguk dan update la..Agak malas nak update dan buka internet benonye..Nape ntah..Maybe ari mood tak baik ni la yang mengganggu gugat idup aku..wahahaha...

Skang ni kan rasa geram jerk kat makhluk-makhluk yang suke wat muka comey secara spontan...Rasa nak cubit-cubit jerk pipi tuh...Wat lawak yang tak brape nak cerdik la..Wat muka innocent la..Aduhai....Sabau je le...Tapi masalahnye yang wat muka-muka comey tuh aku tak kenal...Dan kebanyakannye lelaki..Kalau tiba-tiba aku pegi kat orang tu cubit pipi die mesti die ingat aku ni tak betol..kikiki...

Semalam plak tiba-tiba je mak aku ni tanya soalan cepu emas..Perkk...Terkedu, terkaku, terdiam, terbisu aku...Tanya pasal aku skang ni berkawan ngan sape?Ngan orang yang dulu lagi ke?Wahai semua kaum kerabat keluargaku, ketahuilah bahawa aku sedang berkawan ngan seseorang yang baru yang berasal dari negeri penyu...hehehe...Bukan tak nak bagitaw semalam tapi terkuzat...Tiba-tiba je soalan tuh keluar macam torpedo...Harap-harap ada la yang sudi membaca blog ni dan citer ni sampai ke mak aku..huhu

Kelmarin aku baru je abis baca citer Cinta Kontrak oleh Nurul Ain Syuhada..Klik sini untuk baca sinopsis..Mula-mula baca kat penulisan2u je...Pastu rasa best suruh le akakku si kaki novel tuh beli..So memang tak rugi la baca...Jalan citer die tak berat dan sangat funny...Cicak kubing cap ayam brand a.k.a Daniel Franz...Tu la nama hero die...Heroin die Airysh yang sangat gangster walaupun pakai tudung labuh..Sangat suke ini citer sebab still ada pegangan agama yang kuat walaupon dua-dua watak ni gila-gila...



0

MACAM-MACAM HAL...

Posted by Fiena on 4:14 PM
Halluuu...Sudah sekian lama tak menjenguk dan mengupdate blog kesayangan aku ni..Bukan bz sangat tapi bila dah balik keje,dah sampai umah jadi malas...Malas nak wat pape..Lagi pun asyik ada benda je yang nak dibuat..hehe

Semenjak tak update blog ni takde pape yang best sangat pon...Khamis ritu pegi dating ngan pakweku yang kurus itu...kikiki...Marah beno die aku panggil die camtu..Relax la..Tu dikira panggilan manje ye sayang..Lepas balik keje petang tu abang wan kol ma bagitaw umah die kena masuk pencuri...Ma aku ni bese la..Mana bley dengar berita-berita hot..Mesti lelah punye..Kitorang pon teros gerak pegi umah die...Abis sume barang kemas ngan henset orang..Pintu grill memang abis kena kopak...Bilik utama dah jadi macam tongkang pecah...Bersepah-sepah giler...Kira nasib baik jugak la sebab barang-barang berharga lain tak kena kebas...Dan yang paling bersyukur anak-anak takde kat umah...So wat report jela..

Takot la skang ni...Macam-macam hal ada...Dunia ni dah tak selamat...Kesian kat anak cucu nanti...

Copyright © 2009 .....PERIHAL TENTANG..... All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.