0

BBQ + BESDAY AINA

Posted by Fiena on 10:39 PM
Errkkk.....Alhamdulillah...Kenyang perot suke ati aku arini...Tadi baru je sudah wat BBQ dan sambut besday anak sedara aku iaitu Ainnatul Humaira...Kite sume panggil die Aina...Kadang-kadang umi die panggil Maira...Ikot suke la nak panggil die ape pon sebab name die panjang...hehe...Dari pukul 6 tadi dah sibuk-sibuk siapkan sumenye...Idupkan api,cari kayu la,tikar la...Aku plak last minit kena pegi kedai beli tomato untuk wat air asam...Pastu disuruh plak beli durian...Sepanjang idup aku ni ini la pertama kali kena beli durian sendiri...Klaka pon ada,malu pon ada gak sebab tak reti nak pilih...Last-last pilih yang cun-cun...Bile dah jumpa,cari lagi yang lagi elok...Kononnye nak pilih yang terbaik...Tup-tup durian yang dicop tu orang len dah sambar dulu..So terpakse la pilih yang len...Nasib baik durian tu ok...

Tengah makan-makan durian Dear call plak...Tanya aku tengah watpe...Aku kate tengah makan durian...Die teros wat bunyi WEKKK....Bukan sedap pon...Aku kate tak sedap bagi orang yang tak suka...Lama pastu die call balik...Dengar die ngadu sebab bos suruh masuk keje esok...Padahal mula-mula kate masuk jap je...Dah plan nak pegi dating...So terpakse la cancel...Kena la dengar die bebel-bebel tu...Cian plak...Dah seminggu kite tak jumpe Dear...Tapi takpe la...U kan nak cari rezeki...Die kate rugi sangat-sangat tak dapat join malam ni dan tak dapat kenal ngan family aku...Masa masih panjang Dear...Tapi tu pun dengan izin Tuhan...

Pas balik keje tadi singgah ke Kuantan Parade nak cari hadiah untuk Aina ni la...Cari la tedibear...Dah jumpe yang berkenan, nak pegi bayar la...Tengok-tengok ramai giler yang tengah beratur...Macam sok ari raye plak...SOrang-sorang shopping baju untuk anak macam ari esok tuh dah takde...Raye lambat lagi...Pose pon belom...Sejam jugak la aku beratur nak bayar...Rasa nak pengsan pon ada sebab lapo...Sabau aje le.....



0 Comments

Post a Comment

Copyright © 2009 .....PERIHAL TENTANG..... All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.