0

KENDURI vs MISSING

Posted by Fiena on 9:27 PM
Waaahhhh...Sudah agak lama tak meng'hupdate' blogku ini...Takde mood + malas...Kat opis ada je masa nak menaip-naip nih...Tapi kang tibe-tibe bos tolong taip sekali naya jerk...hehehe

Sabtu lepas a.k.a 17hb September umah aku ada wat kenduri...Kenduri tahlil...Bukan open house taw...Panggil orang-orang masjid,jiran-jiran,sedara-mara,kawan-kawan datang makan...Menu aritu ada ikan masak kicap,masak asam pedas,daging singgang,kerabu daun selom,ayam goreng berempah,ikan masin,ulam-ulam ngan sambal belacan,sayur campur...Rasanye tu jela kot...Lauk-lauk kampung jerk...Tapi memang ter
angkat la...Tapi aku terlepas la nak menyaksikan acara masak-memasak sebab kena keje...Balik kul 1 tu sume dah beres...Petang tu jela basuh-membasuh dan cuci-mencuci pinggan,gelas serta periuk belanga dalam ujan yang lebat...Siap guruh ribut petir lagi...Memang mandi ujan la masa tuh...Seronok gak...

Aritu jugak sambut besday anak-anak akak...Farhan yang ke 8 tahun, Fatin yang ke 5 tahun...Kek tu boley la tahan sebab walaupon rupa dia kureng tapi rasanye sedap bangat...Abis licin kek tu...

Aku menunggu satu 'makhluk' datang majlis tu...Tapi sampai ke petang tak dapat dikesan...So aku anggap la die sibuk sangat-sangat walaupon ada la terasa kecik ati sket...Sebabnye tak say sorry kat aku pon tak dapat datang...Ingatkan pastu ada la mesej or call...Tapi hampeh sampai saat ni pon takde...MISSING...Petang tadi ada la kawan makhluk ni mesej aku kate makhluk tu ada keje kat Kerteh...Pegi ngan bos die...Tak sempat bagitaw aku pon...Kawan makhluk tu siap pesan kat aku jangan la marah-marah die...Die tengah serabut giler tuh...Nanti awak jugak yang kena marah...Aku plak yang tengah hangin kus-kus membalas "Bia r...Yang ken
a saya bukan awak"...Mesti kawan makhluk tu kate aku ni emo kan??hahaha....Aku peduli ape...Tu yang aku rasa skang...Takkan tak sempat nak anta selayang mesej bagitaw kena pegi Kerteh...Dah, fullstop...Takdenye aku ni banyak tanye...Korang rasa patot tak aku merajuk or terasa??



0 Comments

Post a Comment

Copyright © 2009 .....PERIHAL TENTANG..... All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.