1

MISS

Posted by Fiena on 10:25 AM
Cuma nak bagitaw @ cakap @ tulis @ luah yang saya rindukan kamu...
|
|
|
|
v
 
Ye....Kamu...
|
|
|
|
v
 
Saya Rindu Kamu...Sangat Rindu...

0

MY BESFREN WEDDING

Posted by Fiena on 8:44 PM

Haluuu...hehehe...Nak citer yang ringkas-ringkas aje ni...Nak mula dari mana yep...Ok la..Kita teros masuk bab kawen la...Khamis minggu lepas aku cuti sampai ahad...Sebabnye nak menghadiri walimatul urus kawan baik aku, Dayah dan pasangannya Apis...Majlis tu kat Jempol...Khamis petang tu aku gerak ke Kota Tinggi dulu...Sebabnye nak teman Keyah drive ke Jempol...Kalau die tak ajak pon, memang la tu plannya...Jempol takde terminal or stesen bas...Sampai Kota pon dah nak maghrib...Esoknya pukul 8 baru gerak..Kononnya nak gerak lepas subuh...Bese la kan...hehe..Kitorang gilir-gilir drive...Dalam kul 12 sampai kat Jempol..Tu pon ada yang terlepas simpang,ikot lori...Petangnye siap-siap untuk majlis akad nikah..Sekali lafaz je Dayah dah selamat jadi Puan...Alhamdulillah...Malamnya tolong-tolong la ape yang patot...Siapkan hantaran,bunga manggar,barang-barang untuk photobooth...Lewat gak la tidonya...Pagi kendurinye pon agak lewat bangun...muahaha..Majlis mula pukul 11..Sandingnye pon terlewat sket...Ada la jugak kawan-kawan poli yang lain datang selain kami ni ha...Boy ada,Ju ada,Eza ada..,Yang lain??Tak dapat dikesan...yuhuuuu...Majlis Dayah tak abis lagi tapi kitoran kena gerak ke Segamat plak..Roomate pon kawen tarikh yang sama..Al kisahnya tersalah jalan...Dah jumpa jalan yang betol,tertawaf plak dalam Palong Timur 2 tu...Dapat la hajjah...hikhik...Tapinya tak dapat jumpa Shera sebab dia ada outdoor kat Gemas...Terkilan la gak..Dah siap-siapmakan sume teros gerak balik..Sampai Kota dah dekat pukul 10..Memang sangat penat...Esoknye jenjalan kat JPO plak..hehe...Cuci mata sket...Shopim sket jerk pon...Balik Kuantan petang tu jugak...Bas pukul 4 katanya tapi sampai lambat...Pukul 9 baru sampai Kuantan...Itu jela secara ringkasnye.....





0

KELAKAR KEEEEE

Posted by Fiena on 10:08 PM
Haaaa...Today is 16th January 2013....Haaaa....Bermakna tahun ni umo aku 26...wakakaka...(Eh...Padahal dah lama masuk tahun baru) Kelakar giler kot...Tapi lambat lagi eh...Dekat ujung tahun baru masuk 26 taw....Hehehehe...

Okkkkk....Nak citer sesuatu yang agak memalukan la arini...Agak memalukan ke??Memang memalukan ponnnn....Nak taip ni pon rasa butterfly in my stomach lagi...Padahal dah lama kot benda ni jadi...

Al-kisah...Kat ofis tadi ada la makhluk Allah ni nak pinjam pc...Nak buka emel...Nak tumpang print teros...So aku yang tak lokek ni (perasan jap) bagi la pinjam...Dah selalu kot pinjam...Lagi pon satu ofis kan...Pc tu pon hak syarikat...Dan tidak disangka-sangka makhluk ni baca la kertas contengan jalanan aku atas meja...Aku ni memang suke conteng-conteng kertas...Macam-macam la aku tulis...Al-kisahnye lagi...Aku tulis 'sentap ngan _ _ _ _ _ ' Makhluk ni baca la..Dan tetiba makhluk ni sebut nama die sendiri...Memang ngam-ngam la kan...Choiiiii...Sepantas kilat aku tarik kertas tu buang dalam tong sampah...Jiran sebelah ni dah tersengih-sengih baik punyer la kan...(Hampeh punye jiran) Muka aku ni dah panas...Memang dah agak bertukar jadi merah...Rasa nak lari pecut 100 meter jerk...Hahahaha...

Untuk pengetahuan incik makhluk...Memang saya sentap ngan awak pon...Benonye dah banyak kali pon...Tapi malas nak layan perasaan sangat...Sebab bukan dapat ape pon kalau sentap beria kan...Lagi pon awak dah tolong saya aritu...So saya abaikan jela...Peace....

Lagi satu citer kelakar...Jadi kat umah plak...Al-kisahnye...Anak sedara aku ni...Si Farhan citer kat ibu ngan toknye...Die masuk persatuan kompang kat sekolah...Nak taw sebab pe die masuk??Sebab nanti biler achik kawen (aku ler tu) senang sket...Die boleh mintak tolong ngan kawan-kawan die...Jauh beno la budak tu pikir...Dah tu bleh plak petik nama aku...Kan aku ada abang...Tak nak plak die petik nama Sopi...Pastu die ingat umo aku ni 29...Hamboi-hamboi...Aku tak setua tu lagi yep...Pastu tetibe pikir...Ni petanda ke hape...Hahahaha...Relax-relax...Akan tiba saatnye nanti....Tunguuuuuuuuu



Copyright © 2009 .....PERIHAL TENTANG..... All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.