2

JALAN-JALAN PERLIS part 3...

Posted by Fiena on 11:40 AM
Haaaa...Nak sambung part 2 semalam...23hb a.k.a Ahad a.k.a ari yang kami tunggu-tunggu ni...Kul 7 baru bangun..wakaka...Aku ngan keyah siap-siap awal sebab budak boboy ni kate nak tumpang mandi...Malu kot nak mandi umah wan tu...Maklum le ramai orang...Tak sempat keyah siap lagi boy dah sampai...Gelabah la minah tu pakai tudung...Cian plak...hehehe...Ku sangkakan boy tak mandi lagi rupenye dah siap...Dah tu siap sarapan lagi kat sane...So die nak amik kemeja die yang keyah gosok...Pakai camtu jerk..

Lupe plak nak citer pasal kawan kami sorang lagi tu...Dayah...Die
ada kursus sabtu tu...Pastu ada kenduri plak kat umah apiez boyfren die...So gerak lambat la sket...Dorang singgah tido kat perak dulu sebab dah penat...Paginye baru gerak ke perlis...Bley plak die lupe jalan nak g perlis...huhuhu...Sabo jela makcik tu...Kitorang cadang nak jumpe kat kangar sebab nak cari hadiah...Masuk la Kayangan Square...Tempat lepak-lepak zaman dulu...Rindu gilos...Rindu kopok lekor depan the store...wahahaha...Pastu teros gerak ke umah wan sebab masing-masing dah lapo tahap gaban..Sampai sane tros serbu makan..Gelak-gelak, amik gambo...Kat kul 1 pengantin pon sampai...Sempat la amik gambo ngan pengantin skali...

Pukul 3 lebey kitorang gerak ke poli...Tu memang destinasi yang penting
selain dari kenduri wan...Situ la tempat menimba ilmu..Situ la tempat kami Geng13 jumpa...Rupe-rupenye makcik-makcik dan pakcik-pakcik tuh dah pakat nak wat suprise besday party untuk aku...hahaha...Memang aku tak pikir langsung...Terharu sangat-sangat...Siap ada hadiah lagi...Beria aku marah keyah sebab membazir..Padahal barang tu untuk aku...Thanx ye korang sume...

Pastu salin baju kat pusat islam sebab nak gerak ke padang besar la plak...Bukan nak borong sangat...Saje cuci-cuci mate...Rindu tempat pemborongan tu...hehehe...Aku sempa
t gak sambar blouse...Tergoda ngan tawaran makcik tu...Keyah pon beli skali..Boy siap beli bear beso bagai..Balik tu nampak roundabout beso pasal chuping...Semangat berhenti tepi jalan sebab nak amik gambo...Kete-kete yang lalu siap hon lagi...wakaka...Tapi peduli ape...Janji puas ati..Nanti sambung lagi la...Ada banyak lagi nak citer nih...






2

JALAN-JALAN PERLIS part 2...

Posted by Fiena on 10:47 AM
Ok...Kite nak sambung untuk part 2 plak...Keesokkannye plak 22hb kitorg siap-siap nak pegi pudu plak...Bas ke Perlis pukul 1.30 petang...Pagi tuh boy ngan abang wan amik aku ngan keyah kat hotel...Dorang bawak kitorang pegi sarapan...Kedai tu ramai giler customer...Maybe sedap kot...Nak tunggu meja pon lama...Pastu dapat tempat duduk, order air...Makanan kena amik sendiri...Self service hokey...Aku amik roti telur ngan air milo je...Budak keyah ni amik nasi lemak, roti telur ngn air milo...Masa nak amik telur rebus untuk keyah tibe-tibe telur tuh jatuh dalam sambal nasi lemak...opppsss....Sori...Tak sengaja jatuhkan...Nasib baik baju tak kotor...Breakfast pagi tuh di sponsor oleh abang wan...Thanx ye...

Seterusnye kami gerak ke TBS...Nek LRT ke pudu...Sampai sana dah 12 lebey...Lepak-lepak, amik duit, makan-makan buah sementara tunggu bas gerak...Akhirnye bas pon sampai...Kitorang nek bas Seri Maju kalau tak silap la...Lupe sudah...hehehe...Bas tu punye la lembab macam siput...Sabo jela...Mula-mula nek bas si boy ni tido dulu...Maklum le penat berkaroke...Pastu si keyah...Dan kemudian turn aku plak...Tido rasa dah lame...Buke mata tengok baru sejam lebih bas gerak...Rasa macam dah lama jerk perjalanan tu...Bila tiga-tiga dah bangun, mula la bising dalam bas tuh...Ngan perut yang laponye...Bas baru je bagi signal nak masuk perhentian sebelah Gantang...Kami-kami ni dah sibuk pakai kasut...Macam la bley jadi orang yang first turun...wakakaka

Perut pon dah kenyang...Time untuk sambung tido...Sampai kat kangar lewat dari jangkaan..Dekat pukul 10 baru sampai....Kawan si boy ni dah lame menunggu nak bagi kunci kete...So its time to cari tempat bermalam...Kitorang nak tido kat kuala perlis..Bile dah jumpe hotel, bukannye nak mandi...Letak beg tros cari tempat makan...Yumm...Jumpe zakwan ngan farhana kat tempat makan tu...Dorang bagi makan kek kawen..Pastu pegi lepak-lepak kat tepi jeti...Len dah rupanye...Gelap gulita jerk...Sambung part 3 plak ye nanti...


0

JALAN-JALAN PERLIS part 1...

Posted by Fiena on 3:20 PM
Ello sume...Memanf lame giler la tak update blog...Sebab takde yang menarik pon...So jadi amat-amat malas...Skang baru ada citer baru..weeeee

Ari jumaat minggu lepas aku mau berjalan-jalan plus mau pegi kenduri kawen Geng13 di Perlis...So aku singgah di KL dulu...Bese la...Berjimba-jimba jap bersamsa-sama kawan tersayang...Bas ke KL pukul 9.30 pagi...Dah rase seronok la sebab nak jumpe kawan-kawan kan...Sampai kat karak ada la plak mangkuk tingkat cina tue sebelah aku ni jatoh kat kaki...Aku pon tengok jela...Tup-tup rase panas jerk kaki aku...Rupenye kuah kari die dah tumpah...Abis sudah kasutku dan beg...Rase mau lempang-lempang jerk cina tu...Sabi jela...Die pon teros lap kaki ngan beg aku...Say sorry...Aku angguk-angguk jerk...Memang ilang dah mood masa 2...

Sampai pekeliling tros pegi tandas...Basuh kaki yang melekit-lekit nih...Ada gak pikir...Kari apakah itu??Tapi nak wat camne kan...Bukan kite mintak pon...Redha jela...Kena tunggu plak keyah dan boy amik aku pas solat jumaat...Agak lama jugak la...Tapi takpe...Dah ada orang nak amik tu pon kire bersyukur sangat-sangat la...Akhirnye dorang sampai dan teros gerak ke TBS..Dalam LRT tu pon dah bising-bising...Maklum le dah lama tak jumpa...Last jumpa taun lepas...So malam tu kitorg tido kat Kajang 2...

Siang tu puas gak la round-round The Mines sebab budak dua ekor tu belom cari hadiah kawen wan lagi...Sampai lenguh kaki aku ni...Tu la gatal sangat pakai heels...Bau pon dah masam-masam...Last-last hadiah tak beli...Pegi makan pizza..Kat luar plak ujan lebat giler...Ngan ribut-ribut bagai...Malam tu pegi karoke...3 jam wooo....Memang perit la tekak...Tapi puas ati...Sampaikan lagu inggeris pon kitorang balun...Malam tu tido kul 3 pagi...Bagun kul 6 pagi..weeee...Rabak mata...



0

KEAJAIBAN vs ROOM

Posted by Fiena on 8:50 AM
Ello my blog...Windu sama kamu...Dah lama sangat ni tak jenguk kamu...Agak malas untuk menulis sebab rasanya takde cter menarik pon...Melalui ari-ari yang bese jerk...hurmmm...

Skang ni agak tension...Banyak benda nak pikir...Sangat mengharapkan keajaiban datang pada aku...Sangat memerlukan seseorang...Nak pinjam bahu wat bantal...Nak pinjam telinga kasi dengar aku punye cter...Penat la camni...Kalau korang tak paham ape yang aku cakap wat-wat paham sudah la ye...hehehe

Semenjak dua menjak ni aku rajin balik masuk chat room...Pastu selalu jerk terjumpa ngan orang-orang yang keje oil and gas...Rasa agak bengang la jugak...Tapi takleh la marah dorang kan..Dorang bukan taw pon ape yang jadi skang ni...Masa balik keje plak selalu ternampak kete lancer...Tapi bukan kaler hitam la...Selalu nampak kaler putih...Sampaikan tuan kete tuh pelik sebab aku asyik tenung kete die..hehehe...Yang bestnye tuan kete tu hensem siot...Nampak macam bukan orang kuantan jerk...

Copyright © 2009 .....PERIHAL TENTANG..... All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.