0

...MIXED...

Posted by Fiena on 9:29 AM
Hello guyz...Suda seminggu tak ber'blog'ging....Rasa malas + takde mood...Sebabnye?Ntah la...Macam memang takde mood la senang citer...

Ati tengah susah skang ni...Modd pon swing jerk...Sebabnye si kurus jauh...Tak dapat nak contact...Windu bangat ni...Dah la besday nak dekat dah...Takde plak teman...Ntah-ntah die pon sambut besday ngan ikan duyung...hehehe...Aku cuma harap die selalu ingatkan aku, selalu rindukan aku...Jangan pernah lupakan aku yep...Harap-harap jugak die tak jadi pindah Bintulu...Nanges la aku kalau die pindah sana...Susah mau pegi dating...huhuhu

Minggu ini plak minggu terakhir la Cik Wani bekerja sama tempat ngn aku...Die dapat keje baru...So kena la pindah kan...Harap-harap sumenye berjalan ngan lancar...

Akhir bulan depan aku and da geng akan kembali ke negeri Perlis...Tempat tanahku menimba ilmu bersama Geng 13...Perginya kami di sana untuk memeriahkan majlis perkahwinan Zakwan di Kuala Perlis...Tak sabo nak jumpe korang sume!!!

0

KENDURI vs MISSING

Posted by Fiena on 9:27 PM
Waaahhhh...Sudah agak lama tak meng'hupdate' blogku ini...Takde mood + malas...Kat opis ada je masa nak menaip-naip nih...Tapi kang tibe-tibe bos tolong taip sekali naya jerk...hehehe

Sabtu lepas a.k.a 17hb September umah aku ada wat kenduri...Kenduri tahlil...Bukan open house taw...Panggil orang-orang masjid,jiran-jiran,sedara-mara,kawan-kawan datang makan...Menu aritu ada ikan masak kicap,masak asam pedas,daging singgang,kerabu daun selom,ayam goreng berempah,ikan masin,ulam-ulam ngan sambal belacan,sayur campur...Rasanye tu jela kot...Lauk-lauk kampung jerk...Tapi memang ter
angkat la...Tapi aku terlepas la nak menyaksikan acara masak-memasak sebab kena keje...Balik kul 1 tu sume dah beres...Petang tu jela basuh-membasuh dan cuci-mencuci pinggan,gelas serta periuk belanga dalam ujan yang lebat...Siap guruh ribut petir lagi...Memang mandi ujan la masa tuh...Seronok gak...

Aritu jugak sambut besday anak-anak akak...Farhan yang ke 8 tahun, Fatin yang ke 5 tahun...Kek tu boley la tahan sebab walaupon rupa dia kureng tapi rasanye sedap bangat...Abis licin kek tu...

Aku menunggu satu 'makhluk' datang majlis tu...Tapi sampai ke petang tak dapat dikesan...So aku anggap la die sibuk sangat-sangat walaupon ada la terasa kecik ati sket...Sebabnye tak say sorry kat aku pon tak dapat datang...Ingatkan pastu ada la mesej or call...Tapi hampeh sampai saat ni pon takde...MISSING...Petang tadi ada la kawan makhluk ni mesej aku kate makhluk tu ada keje kat Kerteh...Pegi ngan bos die...Tak sempat bagitaw aku pon...Kawan makhluk tu siap pesan kat aku jangan la marah-marah die...Die tengah serabut giler tuh...Nanti awak jugak yang kena marah...Aku plak yang tengah hangin kus-kus membalas "Bia r...Yang ken
a saya bukan awak"...Mesti kawan makhluk tu kate aku ni emo kan??hahaha....Aku peduli ape...Tu yang aku rasa skang...Takkan tak sempat nak anta selayang mesej bagitaw kena pegi Kerteh...Dah, fullstop...Takdenye aku ni banyak tanye...Korang rasa patot tak aku merajuk or terasa??



2

TAKDE CITER SANGAT PON

Posted by Fiena on 9:11 AM
Arini Khamis 8 September 2011....Ada ape ngan tarikh arini?Sebenarnye takde pape yang special pon...Saje nak mention jerk...

Takde pape yang best sangat la minggu ni..Itu pasal le aku tak hupdate blog...Malam semalam je terkena serangan gastrik...Padan muka ngan diri sendiri...Sape suruh tak makan...Sampai berpeluh-peluh dibuatnye...Nasib baik ada lagi ubat gastrik yang aku amik kat klinik dulu...Rasa die umang aih...Tak sedap walaupon ada rasa berangin sket...Pas telan makin rasa tak sedap...So aku pon minum air manis tuk ilangkan rasa pahit tuh...Pastu makan sket nasi impit yang jiran bagi pagi semalam...

Si kurus aku plak boley gelak bile aku kate makin banyak cakap makin sakit perot ni...Hampeh tol pakcik nih...Wat ayat majuk sket baru taw takot...Minggu ni die keje malam...So tak dapet la jumpe die...Masa untuk aku pon kureng sket la...Takpe Dear...I tak kisah sebab U tak lupe kat I...Sesibuk mne pon U still mesej and call I nak tanye kabo...Gud boy...Bukan macam sesetengah orang sampai nak tanye kabo awek sendiri skali sehari pon payah...Bila awek nak clash mula la menyaso...Nak salahkan awek sebab tak paham diri die...Kalau tak taw cara berchenta, jangan la berchenta...Menyakitkan ati orang jerk....Bubbye!



0

RAYA....RAYA....RAYA....

Posted by Fiena on 1:37 PM
Yoww....Arini dah raye ketiga rupa-rupanye...Tapi taun ni takde feel raye la...Nape eh?Orang kate sebab dah beso a.k.a tue...Tapi taun lepas pon tue gak...Ada jerk feel raye...Taun ni memang takde langsung...

Raye pertama bese la...Duk umah tunggu orang datang...Tema taun ni kaler coklat cair gitu...Sedondon satu family...Beli baju same satu kayu...Bukan beli satu kayu taw...Harap anda paham ler pe yang aku cuba sampaikan ni...Pagi raye ma wat nasi minyak lauk ayam masak merah,kurma daging,acar timun,ayam goreng berempah...Ada ketupat daun palas makan ngan rendang daging..Biskut raye ada 6 jenis...Yang ni sume homemade...Takde yang beli-beli...

Raye kedua pegi jalan-jalan kat Mentakab...Tiap-tiap taun memang tu la destinasi raye kedua...Sebabnye aku ni takde kampung..Tu jela tempat yang boley pegi beraya...Tema raye kedua ni kaler turquoise...Tapi juz family aku jela yang pakai kaler ni...Kul 3 dah bertolak balik...Sebab mungkin raye ke 5 pegi Mentakab semula...Ada sedara kawen...Raye-raye pon nak kawen...ishh...

Malam raye tu si kurus aku datang...Die benonye dah balik kampung die...Tibe-tibe ada kecemasan kat site...So die kena datang kuantan semula nak wat report...Sempat la gak die datang jumpe aku sebelum die balik kampung semula...Pon sempat kenal-kenal ngan family aku...Walaupon dalam ati die debo,muke cuak...hahahaha...Cian si kurus aku...Tapi kalau tak jumpa skang bile lagi nak jumpe kan Dear?Thanx a lot untuk duit raye yang Dear bagi kat anak-anak sedara dan adik ye...Untuk i lepas raye la...I nak yang special sket sebab nanti besday i plak kan?hehehe...Meh le tengok gambo raye...


...Main bunga api malam raye...


...Gambo family raya pertama...


...Raya kedua kat Mentakab...


Copyright © 2009 .....PERIHAL TENTANG..... All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.