0

RESAH...

Posted by Fiena on 11:19 PM
Arini agak banyak gak la keje...Ada blaja benda baru..So takde masa la nak mengelamun..Sampai waktu keje abis pon keje tak siap-siap lagi..Kena sambung minggu depan la plak..

Pastu time to makan-makan sebab anak cacing dalam perot ni dah banyak kali bunyi..Pegi survey-survey dulu pastu decided nak makan kat Chicken Rice Shop..Punye la ramai orang sampaikan pinggan takde orang kutip pon atas meja tempat kitorang duduk..So kena tukar tempat makan la..Masuk Johnnys..Tapi tak makan steamboat pon..Makan makanan yang set tu..Murah sket..huhu..Aku ngan wani makan Thai kueh teow sup..Sedap gak la..Tapi yang mencinye sebab banyak sangat taugeh..Kalau tugeh yang dah celur takpe la nak makan banyak-banyak..Ni taugeh mentah..Rasa loya dah tekak..Pastu makan eskrem plak..

Dah pukul 2.10 petang..Its time to masuk panggung!!Kitorang dah rancang lama nak tengok wayang..Pegi tengok citer Nur Kasih The Movie..Sedih gak la..Tapi aku ngan Wani ada gak gelak..huhu..Sebabnye Adam jadi tak hensem bile dah tue..Jauh sangat beza mukanye..

Malam ni tibe-tibe rasa sunyi sangat-sangat...Rasa kesunyian,kesepian,kehilangan...Jeles gak benonye tengok orang-orang jalan-jalan ngan couple masing-masing..Aku gak yang kesorangan..Ada pakwe kena kebas..huhu..Tinggallah aku sendirian skang ni..Nak bercinta lagi rasa dah serik..So skang aku nak kawan jerk ngan sume orang..Nak bercinta pas kawen..Macam lagi best kan??






0

AKU...KEJE...OPIS

Posted by Fiena on 7:52 PM
Pagi semalam ala-ala siot sket sebabnye tepon-tepon orang sume takmo angkat..Pastu bile dah angkat tak macam nak kerek plak cakap ngan aku..Hangin betol..Aku cakap ngan penoh budi bahasa budaya kita..

First sekali rasa nak marah kat Miss Chan..Aku ni orang tengah jerk..Dah orang yang order tu banyak tanye,so aku pon banyak tanye la gak..Mesti la nak taw barang tu ngan detail baru la nak order..Rasa nak lempang jerk..Dah kena susahkan Wani..

Jauh beza peangai die ngan Catherine..Siap boleh gurau-gurau,gelak-gelak lagi..Kan bagos kalau sume orang camtu..Orang lain pon keje gak,tension gak..Ni orang nak bagi duit pon mau marah-marah..

Pastu yang majuk plak len..Aduh..Ape kes nak majuk ngan aku??Aku lemah betol orang nak majuk-majuk ni..Aku ni takde bakat nak pujuk-pujuk orang..Aku pujuk sekali dua je..Kalau tak jalan gak,aku wat taktaw jerk..huhu

Dah abis marah-marah,terkantoi plak sebab intai orang..Aduyai...Malu siot....Tu la..Gatai lagi duk intai anak orang...Tapi arini dah berani cakap-cakap..Ok la kan?Kate satu opis..Mesti la kena cakap-cakap walaupon takde keje yang boleh wat same-same...heeeeee


0

SEMINGGU YANG TAK DIDUGA

Posted by Fiena on 6:40 PM
Yuhuuuu.....Aku kembali lagi ngan entry baru..Minggu ni aku dah start keje..Ari pertama keje kena banyak belajar pasal PO,DO,INVOICE dan yang seangkatan dengannya...Tapi takde plak orang order barang aritu...Oleh itu aku pon dengan senang-lenang pegi melepak kat tempat Wani..Bergosip la..Ape lagi..Tapi bergosip pasal kenangan dolu-dolu..Banyak benda yang besh jadi masa kitorg skolah dulu..Kenangan tu sume memang aku takkan lupakan..Tapi yang pahit-pahit tu takmo la ingat..Wat sakit ati jerk...

Arini agak banyak jugak la keje..Dah nak balik pon ada keje dan orang call..Sebab tu la kot aku rase lapo bile balik keje..Semalam ok jerk..Tak makan malam pon..Skang dah dapt catch up la keje Purchasing Clerk ni..Tak la susah mane..Tapi pening sket tu a
da la bila salah tulis PO or barang lambat sampai..

Arini pon teruja gak sebab citer Nur Kasih The Movie dah kuar...Rase nak pegi tengok jerk..Tapi awal-awal ni mesti tiket banyak abis..Tapi kan nak pegi tengok ngan sape..Citer-citer camni takleh pegi tengok ngan laki..Takde feel...Dorang pon bukannye suke..Kalau ada yang pegi tengok tu mesti sebab cian kat awek..Kalau tak pegi kang awek majuk plak..huhu...Memandai jerk aku ni..Sebenarnye jeles kan orang tengok wayang ngan boyfren..


Citer pasal wayang ni teringat plak yang aku ni tak pernah tengok wayang ngan boyfren...Caye tak??Tengok wayang ngan laki tu pernah la..Tu pon sekali jerk..Dan orang tu cuma kawan bese-bese jerk..Skang pon kitorang dah tak contact..Kalau tengok ramai-ramai tu banyak kali la gak..Cian sungguh kat aku ni....






0

16 Mei 2011

Posted by Fiena on 12:27 PM
Tarikh ni ada banyak kenangan...Yela sebab sempena hari guru...Selamat hari guru untuk sume guru-guru yang telah ajar aku...Mintak maap la banyak-banyak sebab saya suke gak kutuk-kutuk dalam ati..hahaha...Semalam memang banyak mengimbau kenangan masa kat sekolah ngan Wani..Abis sume citer klaka kuar...Yang paling banyak masa form 5 la..Sebabnye aku skang keje 1 opis ngan Wani...So ada banyak masa nk bergosip...yuhuuu...Aku pon ada la pernah mengajar budak-budak sebaya aku masa form 5..Jadi fasilitator Sains...Macam le terer sangat..Tapi SPM dapat A1...ewah...Setiap sabtu adalah ari yang ditunggu-tunggu oleh aku dan Wani..Bukan nak ajar sangat pon..Tapi excited nak g kelas sebelah...Menggatal jerk lebih...


16 Mei ni jugak adalah hari lahir abang aku iaitu Abang Wan...Tahun ni yang ke 34 tahun...waaa...Agak tue dah abang aku ni rupanye...Semoga sentiasa dilindungi Allah dan bahagie ke akhir hayat...Tahun ni die tambah anak lagi..Anak yang ke4...Harap-harap dapat baby boy la plak ye..



Semalam balik dari keje aku tros pegi kedai kek kegemaran kitorang kat
Sungai Wang depan Maybank tu..Aku taktaw la tu jalan pe..hehehe...Beli kek pandan setengah kilo..Tulis happy birthday ma & wan..Mak aku punye burfday 4hb aritu..Kitorang memang selalu sambut burfday..Tapi antara family jela..Tak jemput orang lain pon..Bile dah sampai umah dekat pukul 6 lebih...Mandi jap pastu teros pegi order lauk kat kedai tepi umah aku ni..Dah tu banyak la plak masalah..Ikan kecik la,tinggal ikan bawal jela..Nasib baik abang tu dah selalu kautim ngan family aku..So die pon pegi beli ikan lain kat seberang jalan..Kul 8 baru siap sume..


Dah makan-makan..Its time to potong kek..Kebetulan plak kek yang aku beli tu sama kaler ngan baju abang aku pakai...huhuhu




0

TERPAKSA @ DIPAKSA

Posted by Fiena on 12:03 AM
Allluuuu.....Udah beberapa ari tak update...Skang ni rasa cam malas jerk...Nape eh??Mungkin sebab jiwa kacau kot...hehehe...

Tajuk tu ada kena mengena sket la ngan ape yang aku nak citer ni..Skang aku tengah baca novel Dari Mata Ke Hati...Baru separuh..So takleh nak citer panjang-panjang la...Si lelaki bernama Ghazi Harith Idhar...Si perempuan plak Zureen Nadhirah...Ape yang boleh aku cakap ialah dua-dua makhluk tuhan ni pernah jatuh cinta tapi cinta dorang tak kesampaian sampaikan dorang tutup pintu ati masing-masing..Idhar ni sayang giler kat cinta pertama die yang die kenal dari sekolah lagi..Setia sangat sampaikan umur dah 31 tahun pon...Zureen ni plak pernah bercinta ngan sepupu sendiri tapi tiba-tiba dapt berita yang sepupu a.k.a buah ati die tu saudara susuan die...So memang takleh kawen la..Kesian giler kat Zahin a.k.a sepupu Zureen tu..

Idhar ni selalu kena pakse kawen ngan pilihan mak die iaitu Ryana...Ryana ni gedix + manje + cam budak-budak...Tunggu Idhar ni dari zaman sekolah lagi..Sampaikan die berpakat ngan mak Idhar ni nak wat benda tak senonoh asalkan dapt kawen ngan Idhar..Ada gak mak camtu eh?

Kebanyakan novel yang aku baca mesti si lelaki tu kena kawen pakse or dipakse terima pilihan mak die...Walaupon kadang-kadang pilihan mak die tak betul..Yang aku pernah bace pilihan yang betol adalah dari novel Pilihan Mama...Yang tu memang perfect punye pilihan..Tapi yang n lain cam hampeh...Sume perempuan yang dipilih tu ngade-ngade..Depan mak je baik..Tapi depan anak wat perangai gedix...Sape mau??

Aku sian giler kat lelaki-lelaki camni...Lagi sian kat perempuan yang bukan pilihan mak si lelaki tu..Dipakse kawen ngan orang yang die tak sayang...Mesti seksa kan?Camne die nak idup nanti?Lagi tambah sakit kalau die sayangkan orang lain..Memang la kite tak patot lawan cakap mak..Tapi nape takleh biarkan anak die wat pilihan sendiri??





0

KE PANGKUAN CINTA

Posted by Fiena on 10:18 PM
Baru jerk abis baca novel Ke Pangkuan Cinta karya Eizda Amani...Citer die bese-bese jerk..Sebab dah banyak novel camni..Takde kelainan pon..Tapi citer ni dari mula tak watkan aku rasa bosan..Watak utama die Akmal Rezza dan Milia Ayuni..

Rezza ni ketua Ayuni kat kilang tempat dorang keje..So dorang selalu gadoh-gadoh..Konon-konon nak ngorat..Tapi tak kena cara..Lama-lama baru la masing-masing perasan..Umur dorang ni jauh beza..Rezza dah 30 tahun,Ayuni plak 18 tahun..Tapi tu sume tak jadi masalah pada dorang..Yang jadi masalah ialah pada watak-watak sampingan..

Rezza ni kena ditunangkan oleh pilihan family die a.k.a sepupu die sendiri iaitu Alessa..Tapi dorang ni dah ada pilihan masing-masing..Alessa ada boyfren nama Alfian..Kebetulan plak Alfian ni satu kolej ngan Ayuni..Ada peristiwa yang jadi menyebabkan Lessa terpaksa kawen ngan Rezza..Dan Rezza ni plak bengap tak nak bagitaw Ayuni kononnye takot lukakan ati Ayuni..Die tak taw ke ngan mendiamkan diri watkan perempuan lagi terluka??Perempuan lebih rela terluka dari ditipu benda-benda yang serius camni..

So Ayuni pon wat keputusan berhenti keje dan jauhkan diri dari Rezza..Dan cuba nak terima Alfian sebab dah lama Alfian ni duk usha-usha die..Tapi akhirnye Ayuni dapat taw kebenaran kenapa Rezza kena kawen ngan Lessa dan perangai sebenar Alfian walaupon Alfian memang jatuh cinta kat die..Dan ending die Ayuni bersama ngan Rezza yang bakal bergelar duda...huhu





0

JENJALAN CARI PASAL

Posted by Fiena on 9:45 PM
Huarrgggh.....Skang ni aku sedang menikmati air milo sambil buke FB dan YM..Milo adalah perkara yang paling diutamakan apabila aku sedang menghadapi masalah gastrik..Dah 3 ari duk kena gastrik..Nasib baik tak brape nak kronik..Oleh itu aku kena sentiasa memastikan perot aku ni tak kosong,,Sentiasa berisi walaupon hanya segelas air...

Jumaat ritu aku pegi Johore..Naik bas pukul 12.30 tengah hari dan sampai sane dalam 4.30 petang..Ari khamis tu aku dah mula sakit perot..Tapi bukan sebab gastrik..Sebab bendera jepun naik..Aku ni kalau tak kena senggugut memang tak sah..Zaman-zaman sekolah takde plak nk senggugut bagai..Dah makin berumur ni makin menjadi-jadi plak senggugut tu..Aku bangun pagi kemas-kemas dapur,sidai kain,sempat makan roti je pastu tros sambung tido smule ngan air panas dalam botol untuk tuam perot..Pukul 3.00 baru bangun sebab nak tengok Marimar..keh3..Malam tu plak sakit sambung smule..Sabo jela..

Ok..Citer kat Johore plak..Kitorang tido kat dalam bandar JB tu..Dekat je ngan City Square..Bapak aku ni memang suke tido dalam bandar..Sebab senang nak pegi merayap..Dah la jat JB tu susah nak perking kete..Tibai jela parking kat tepi jalan..Malam tu pegi jalan-jalan kat Danga Bay..First time aku jejak JB masa umur 12 tahun,pastu 18 tahun,kemudian 24 tahun..Kira 6 tahun sekali la..Umur 30 tahun nanti ngan sape la plak aku nak pegi yerk..hehe

Esoknye plak tengah-tengah mandi letrik plak takde..So aku mandi dalam gelap..Nasib baik nampak sume..Pastu turun pegi jalan-jalan kat City Square..Masuk kedai tengok banyak la plak ada sale..Tapi untuk orang yang takde duit macam aku ni mampu tengok jela..huhu..Pastu masuk la PDI..Alamak....Banyak giler sale..Ma pon offer la kalau nak beli pape..Serba salah gak..Tapi memang memerlukan sesuatu untuk dibeli..hehe..So aku pilih jeans..Bapak yang bayar guna kredit kad..

Balik tu lalu jalan yang aku rasa aku tak pernah lalu pon..Nampak la Hospital Permai..Terase nak pegi melawat orang yang dikenali kat situ walaupon orang tu tak kenal aku..Mesti die terkejut kalau aku pegi tengok die kan??Tapi disebabkan aku ngan family dan tak nak dorang salah paham, aku pendamkan aje..Aku teringin sangat nak bercakap ngan die..Keluang Man dan Tiong Man mesti idup susah kat situ kan??

* Dan tiba-tiba aku rase alangkah bagusnye kalau aku tak pernah taw tentang sesuatu 'perkara' yang wat ati aku gundah gulana.....





0

INGIN KAU BAHAGIA...

Posted by Fiena on 12:37 AM
Malam ni aku dah wat sesuatu yang tak sepatotnye aku wat..Aku dah langgar janji aku sendiri..Nape??Sebab ati aku yang suruh..Ati aku dah giler..Ape yang aku dapat??Semakin bertambah kecewa..

Pilihan yang awak wat tu sangat-sangat btol...Kalau saya ada kat tempat awak pon saya akan wat benda yang same..Cuma saya pon nak awak ada kat tempat saya untuk beberapa minit supaya awak pon paham ape yang saya alami..Kalau awak redha ngan ketentuan ni,saya pon harap saya boleh redha dan terima segalanye...This song is for you....



Jalani hidupmu dengan indah
Habiskan waktumu bersamanya
Jangan kau lewatkan kenanganmu
Berjalan pada gelap bersamanya

Telah ku sanggupkan
Kau memilih dirinya
Telah ku relakan
Kau berpaling padanya

Sesal aku dalam di hatiku
Cuba mengungkapkan kerna ku tak bisa
Namun senyumannya telah sirna
Nangiskan sia-sia kau dengannya

Telah ku sanggupkan
Kau memilih dirinya
Telah ku relakan
Kau berpaling padanya

Dan bila nanti kau telah menjadi
Dirinya abadi lupakanlah aku
Satu yang ku ingin lihat kau bahagia
Walau sesungguhnya aku telah luka






0

AKMAL vs BENJY

Posted by Fiena on 9:51 PM
Hallu sume.....Suda agak lama aku tak update blog...Bese la jiwa berkecamuk bak nyamuk yang banyak di tepi telinga...Ape yang aku merepek ni??hahaha....Tapi masih lagi ok..Aku kan steady..Kalau nangis pon sehari jerk..Pastu feel tu tukar jadi marah...Bab-bab ati dan perasaan ni kan kite susah nak paham dan susah nak tafsir...

Semalam tengok citer Awan Dania..Tiap-tiap isnin memang takkan miss kecuali kalau abang aku nak tengok bola..Tapi boleh tengok ulangannya plak..Setiap kali tengok citer ni mak aku mesti bebel kat Dania ni..Sebab pe??Sebab die marah sangat kalau Dania ni pilih Benjy dari Akmal..Alasannya sebab mak Akmal tu tak suke Dania..Tak nak bagi restu la..Mak aku memang pantang kalau family tak nak restu ni..Sebab die paham la kan situasi mak Benjy tu..Family Akmal plak terang-terang sukakan Dania..Awal-awal lagi dah bagi green light..Tapi yela kan..Takkan si Dania tu nak kawen ngan orang yang die tak sayang..

Kalau aku plak ada kat tempat Dania tu skang...Aku akan pilih Akmal..Family Akmal tu pon baik,ok,bagi green light..Dah tu anak Dato'...kehkehkeh...Tu ki
ra bonus la kan..Rupa ada,harta ada..Cuma kena terima die seadanya sebab Akmal tu dulu playboy..Bukan la sampai tua nak jadi playboy..Mesti la ada pikir nak ada family kan?

So...nasihat aku untuk sume orang,pilihlah seseorang yang family anda restui sebab restu mak ayah tu sangat penting..Oppsss...Lupa plak nak cakap aku skang very-very the single..Sape-sape yang nak isi borang dipersilakan..Tapi ngan syarat mesti single..Ada keje,harta sket-sket la kan sebab nanti camne nak sara aku ni..Hehehe...

Copyright © 2009 .....PERIHAL TENTANG..... All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.